Fraaie goals ZSGOWMS maken het verschil in Diemen

ZSGOWMS is door een 0-2 overwinning in en tegen Diemen naar de vijfde plaats in de zondag derde klasse C gestegen. Twee mooie doelpunten, van Arabi el Abdessadak en Robert Guerain, waren voldoende voor de drie punten op bezoek bij de hekkensluiter.

De wedstrijd begon pas 15:15 uur, driekwartier later dan gepland. De scheidsrechter had zich, zonder weten van beide clubs, gisteravond ziek afgemeld en het regelen van een vervanger verliep moeizaam. “Ondanks een slechte voorbereiding op het duel begonnen we de eerste vijf minuten fantastisch”, vond Böke. Het leverde ook een openingstreffer op. El Abdessadak omspeelde zijn directe tegenstander en waar iedereen een voorzet verwachtte, punterde de aanvaller de bal met zijn rechterbeen in de kruising. “Een fantastische treffer, als hij het zo bedoeld heeft.”

De 0-1 strooide echter zand in de motor van de Amsterdammers. In plaats van door te drukken nam de concentratie juist af. “Sommige spelers werden een beetje gemakzuchtig. Ze dachten: het staat toch al 0-1, dat is voldoende. We werden slordig in de passes en het maken van keuzes. Gelukkig hield Tamba (dos Santos, de keeper) ons een paar keer op de been bij standaardsituaties.”

Ook in de rust lukte het Böke niet om zijn groep weer op scherp te krijgen. Het spel bleef laconiek, totdat Robert Guerain opstond. Zijn vrije trap werd door niemand aangeraakt en verdween in het doel: 0-2. “Pas daarna gingen we weer beter voetballen en hadden we uit kunnen lopen naar 0-3 en 0-4”, aldus de oefenmeester.

De 0-2 bleek uiteindelijk voldoende voor de drie punten. Böke: “Wat vooral belangrijk is, is dat we al vijf wedstrijden op rij de nul hebben gehouden.” ZSGOWMS klimt naar de vijfde plaats en heeft nog een inhaalduel met Spaarnwoude tegoed. Diemen blijft de rode lantaarn delen met VVH/Velserbroek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)