Home / Derde Divisie zondag / Frank Schilder stapt na dit seizoen over naar Spakenburg

Frank Schilder stapt na dit seizoen over naar Spakenburg

Frank Schilder maakt aankomend seizoen de overstap van OFC naar Spakenburg. De Volendammer tekent in het voormalig vissersdorp voor één seizoen.

Spakenburg legde het eerste contact anderhalve week geleden, toen beide ploegen het tegen elkaar opnamen. “Voor die wedstrijd had ik nooit iets concreets vernomen”, vertelt Schilder. “Na die wedstrijd hebben we wat telefonisch contact gehad en sindsdien is het behoorlijk snel gegaan.” De verdediger voerde nog wél overleg met OFC. “Ik zit zo in elkaar dat ik bij OFC heb aangegeven dat er interesse was. Vervolgens ben ik ingegaan op het voorstel.”

Schilder is enorm blij dat hij de stap kan en mag maken. “Ik had het zelf eigenlijk niet meer verwacht vanwege mijn leeftijd. Al ben ik fit genoeg natuurlijk. Als dan zo’n club komt, dan ga je er toch over nadenken. Al heb ik het goed naar mijn zin bij OFC, maar Spakenburg is een prachtige club. Wanneer je het over amateurvoetbal hebt, dan heb je het ook over Spakenburg.”

Wat verwacht Spakenburg van Schilder? “Zoals ik nu eigenlijk bezig ben. Ze willen dat ik de rust bewaar vanuit het opbouwende gedeelte. Daarnaast verwachten ze dat ik een stukje ervaring meeneem, al staan er momenteel ook al een aantal ervaren jongens. En het is natuurlijk een pre dat ik zowel links als rechts uit de voeten kan”, aldus Schilder.

Clubverleden

De huidige OFC-speler begon zijn carrière bij FC Volendam, waar hij zowel in de jeugd als voor het eerste elftal uitkwam. Vervolgens speelde hij twee seizoenen bij Zwaluwen ’30, waarna hij de overstap maakte naar De Dijk. Bij de Amsterdammers voetbalde hij van 2014 tot en met 2018. Sinds de zomer van 2018 is hij actief voor OFC.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jose Mol