Frans Bouman

Frans Bouman blijft jaar langer bij vierdeklasser Sloterdijk

AVV Sloterdijk heeft het contract van Frans Bouman met een seizoen verlengd. De oefenmeester van de zondagselectie promoveerde afgelopen seizoen naar de vierde klasse en ziet nog voldoende perspectief om bij de Amsterdamse voetbalvereniging te blijven.

Bouman is bezig aan zijn vierde seizoen bij Sloterdijk, maar door de coronacrisis valt dit momenteel in het water. De hoofdtrainer kan niet wachten totdat de amateurvoetballerij weer van start gaat. “Ik ben ontzettend blij met het vertrouwen van voorzitter Jan (Scholte, red.), teammanager Harm (Elgersma, red.) en andere mensen in de club”, reageert hij. “Hoewel het niet zo voelt, ga ik alweer mijn vijfde seizoen in bij Sloterdijk. Persoonlijk heb ik nog nooit zolang bij een club gezeten.” Bouman had echter geen twijfel om door te gaan. “Ik heb het veel te goed naar mijn zin bij Sloterdijk om te vertrekken. De samenwerking verloopt nog altijd uitstekend.” Het gepromoveerde Sloterdijk is volgens Bouman goed genoeg voor de vierde klasse, waarin de club sinds dit seizoen speelt. “Onze huidige groep doet zeker niet onder van de andere clubs. We zijn ervan overtuigd dat we ons kunnen handhaven. Al lijkt dit seizoen niet verder te gaan.”

De hoofdtrainer moet afwachten wat in het seizoen 2021/2022 mogelijk is. Uit zijn eerste ronde langs de spelersgroep blijkt dat een aantal spelers twijfelen aan een langer verblijf. “Ik hoop dat de jongens het op tijd laten weten als ze weggaan. Dan heb ik de mogelijkheid om het team te versterken. Al verwacht ik dat het lastiger wordt dan normaal, omdat minder spelers van club wisselen.” Bouman streeft na de zomer in ieder geval naar handhaving. “Mocht dat goed gaan, dan kunnen we eventueel kijken naar het winnen van een periodetitel. Dat ligt alleen écht aan de kwaliteiten die we dan in de groep hebben.” Voorlopig zit Bouman nog vol met energie en denkt hij nog lang niet aan stoppen. “We kijken het per seizoen aan. Het kan altijd een keer zijn dat de club klaar met me is. Dan moet ik dat aannemen en een stap opzij zetten. Ook ik kan een keer een vertrekwens hebben. Dat is echter niet de intentie van de club en mij. Vooralsnog werken we alleen maar fijn samen.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)