Fraser helpt OSV aan zege bij rentree

Na de zevenklapper tegen FC Weesp vorige week, kon OSV deze week opnieuw goede zaken doen om afstand te nemen van de onderste regionen. Het ging op bezoek bij het Marken van oud-OSV-trainer Ron van der Velde. Marken is de hekkensluiter in Zaterdag 2a, de ploeg verzamelde tot nu toe slechts een punt. Het was OSV dat met de punten vertrok: 1-2.

“Vorige week heb ik aangegeven dat ons nog drie finales stonden te wachten voor de winterstop, want we waren dit seizoen niet goed gestart. We hebben er nu in ieder geval twee winnend afgesloten en daar ben ik erg blij mee”, aldus de winnende trainer Maurice Renger na afloop.

Toch zag hij zijn ploeg eerst wel weer op achterstand komen door een goal van Guido Boes. “Het was een mooie goal van Marken, maar het is een beetje OSV eigen om op achterstand te komen. En dan moet je toch weer op jacht”, zag Renger. Voor rust wist zijn ploeg de stand nog recht trekken. Na een goede aanval gaf Zino Hartgers de bal af op Jesse Willems, die de 1-1 kon binnen tikken. Er volgden nog legio kansen voor de Amsterdammers, maar het lukte niet om de rust in te gaan met een voorsprong.

“In de rust heb ik gezegd dat we kansen moesten blijven creëren en rustig aan de bal moesten blijven. We waren te slordig, waardoor we Marken teveel kansen gaven om te counteren. Daardoor lieten we ze in leven”, zo vond de OSV-trainer. Uiteindelijk was het Raphaël Fraser die in de negentigste minuut de winnende goal maakte en dat was speciaal. Fraser ging vorig jaar op de training uit het niets naar de grond en begin dit seizoen overkwam hem dat opnieuw het bekerduel met BOL. Er volgde een periode met diverse onderzoeken in het ziekenhuis, waarin hij niet mocht voetballen. Vorige week kreeg hij groen licht om weer te voetballen en deed hij ritme op bij het tweede elftal. Dit weekend sloot hij weer aan bij de selectie. “Dat uitgerekend hij dan de 2-1 maakt, is natuurlijk prachtig. Het werd hem door iedereen ook enorm gegund.”

OSV blijft op de elfde plaats, maar heeft nu wel een voorsprong van drie punten op nummer twaalf AMVJ. Volgende week sluit OSV het voetbaljaar 2022 af met een thuiswedstrijd tegen DWS. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV