Home / Derde Divisie zondag / Frimpong verruilt AFC voor kans bij DEM
Maxwell Frimpong

Frimpong verruilt AFC voor kans bij DEM

Het was de bedoeling dat Maxwell Frimpong komend seizoen zou doorschuiven naar de zaterdagselectie van AFC, maar de jonge voetballer besloot voor een nieuwe uitdaging bij RKVV DEM te gaan. “Als ik op een jonge leeftijd hoger kan spelen, waarom dan niet”, stelt Frimpong, die inmiddels met zijn nieuwe club in training is.

Hoewel Frimpong bij AFC de mogelijkheid had om via de zaterdagselectie richting de Zondag 1 door te groeien, vond hij dat een kans bij de club uit Beverwijk hem meer kon bieden. “Niet alleen kan ik bij DEM in de Derde Divisie spelen, ook krijg ik bij mijn nieuwe club veel kans op speeltijd. Daarom koos ik ervoor om de mogelijkheid te pakken. Het is natuurlijk lastiger om direct in de Tweede Divisie te spelen, zoals ik bij de Zondag 1 van AFC kon doen. Ik zou dan vaak meetrainen en af en toe, als ze me nodig zouden hebben, een wedstrijd spelen. Alleen de kans is natuurlijk klein om dan structureel in het elftal terecht te komen.”

De rechtsback heeft nu vooral veel zin om met DEM aan de competitie te beginnen. “Ik moet hier vooral aanvallend mijn ding doen, aangezien de ploeg best aanvallend speelt. Dat is ook een van mijn grootste kwaliteiten, dus dat kan ik volgend seizoen laten zien door het team daarmee te helpen. Ik hoop voor volgend jaar dat we als team hoog kunnen eindigen. Hopelijk kan ik daarin mijn bijdrage leveren door veel assists op mijn naam te zetten.” De negentienjarige verdediger wil bij zijn nieuwe club alsnog toegroeien naar het niveau van de Tweede Divisie. “Het is dan helemaal lekker meegenomen als het me lukt nog hoger terecht te komen”, aldus Frimpong.

Tekst: Jordi Smit
Foto: DEM

Word Vriend van Het Amsterdamsche Voetbal

Voor maar €0,85 per week steun je ons een seizoen lang. Je krijgt daarvoor onder andere onze 140 pagina’s dikke seizoensgids, een kampioensmagazine én je steunt je eigen club: wij doen een donatie aan jouw club en bij 50 vrienden komen we langs voor Wedstrijd van de Week. 

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC