Home / slideshow / Fysiotherapeut Larooij (FC Weesp): “Zorgen dat we geen blessuregolf krijgen”

Fysiotherapeut Larooij (FC Weesp): “Zorgen dat we geen blessuregolf krijgen”

Remco Larooij doet alles eraan om de senioren van FC Weesp zo fit mogelijk aan de competitiehervatting te laten deelnemen. De fysiotherapeut van de Amsterdamse vereniging zette afgelopen week daarom voor de senioren een schema op de clubwebsite om bezig te blijven en een zo kort mogelijke aanlooptijd nodig te hebben richting de competitie.

Larooij werkt al een tijd nauw samen met Maykel Tak, de hoofdtrainer van de Zondag 1. Bij de eerste coronagolf belde de oefenmeester hem al snel op met een belangrijke vraag: “Hoe zorg ik dat mijn spelers klaar zijn voor een eventuele hervatting van de wedstrijden?” Daarop besloot Larooij een schema voor vier weken in elkaar te zetten, die spelers na die periode weer van vooraan kunnen volgen. “In het schema zijn een aantal onderdelen belangrijk”, legt de fysiotherapeut uit. “Allereerst moeten we zorgen voor een goede basisconditie bij de voetballers, maar ook explosiviteit is van belang. Natuurlijk word je met een duurloop fitter, alleen het sluit simpelweg niet aan bij de eisen van de sport. Daarom zorgen we voor een gevarieerd schema. Naast duurloop en explosiviteit hebben we tot slot ook aandacht voor het versterken van de rompkracht. Zo kunnen de spelers bij de trainingshervattingen weer op een bepaald niveau starten.”

De KNVB hoopt half januari weer verder te gaan met de competities, al is het de vraag of dit haalbaar is. Desondanks moet ook FC Weesp zorgen dat de club klaar is voor zo’n scenario. “Bij de start van de competitie moeten we natuurlijk zorgen dat we geen blessuregolf krijgen. Je zag afgelopen weekend in de Eredivisie bijvoorbeeld hoeveel spierblessures plaatsvonden. Dat moet bij ons niet gebeuren.” Larooij zag na de eerste golf in september al blessuregevallen door overbelasting. “Ik kan een directe link met de coronacrisis niet leggen, maar had absoluut het gevoel dat het meer was dan andere jaren.” Bij het goed opvolgen van zijn schema hoopt Larooij dat de spelers van het eerste elftal ongeveer drie weken nodig hebben om volledig wedstrijdfit te zijn, al vindt hij het lastig inschatten. “Het blijft ingewikkeld om zonder wedstrijden te spelen wedstrijdfit te raken. Waar je bij het hardlopen je conditie traint, krijg je natuurlijk geen schouderduw onderweg. Dat is in een duel wel een ander verhaal. Daarnaast weten we niet hoeveel tijd we krijgen van de KNVB. We moeten simpelweg zorgen dat onze spelers klaarstaan zodra dat nodig is.”

Tekst: Jordi Smit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)