Wie gaat er komend weekend met de eerste periodetitel vandoor?

Komend weekend staat voor de meeste afdelingen de laatste wedstrijd uit de eerste periode op het programma. In negen afdelingen heeft een club uit onze regio nog kans om die prijs te winnen. Het Amsterdamsche Voetbal zet alle scenario’s voor u op een rij zodat u niets hoeft te missen.

In de afdelingen die niet genoemd worden is de winnaar al bekend, gaat de eerste periode over meer dan acht wedstrijden of is er geen club uit onze regio betrokken bij de periodewinst. OFC (zaterdag 3A) en RODA ’23 (zondag 3C) zijn al zeker van de eerste periodetitel.

Als u op de klasse klikt komt u direct op de klassenpagina van de desbetreffende afdeling terecht. Daar vindt u alle feiten en cijfers op een rij.

 

KLASSE Kanshebbers Scenario
ZA 1A ARC, Sportlust’46, FC Aalsmeer Aalsmeer staat twee punten achter de twee koplopers. Het moet zelf dus winnen van Forum Sport en dan hopen dat ARC (tegen WVHEDW) en Sportlust’46 (tegen Volendam) niet winnen.
ZA 2B Victoria, Odysseus’91, FC Almere Almere heeft twee punten minder dan beide concurrenten, maar speelt zelf tegen Odysseus. Victoria moet verliezen (van Geinoord) en Almere winnen want het doelsaldo van Victoria is stukken beter dan dat van Almere.
ZA 3B Zandvoort, Stormvogels, Pancratius Pancratius staat gelijk met Stormvogels en twee punten achter Zandvoort. Zelf winnen van Zandvoort en dan hopen dat Stormvogels punten laten liggen tegen VVC. Stormvogels heeft een beter doelsaldo dan Pancratius
ZA 3C Waterwijk, Hilversum, AH’78, Altius Als Waterwijk wint bij AH’78 heeft het de eerste periode. Bij een gelijkspel is het afhankelijk van het resultaat van Hilversum (tegen NiTA) en zelfs Altius
ZA 4D Ouderkerk, CTO’70, Hertha Ouderkerk en CTO’70 hebben evenveel punten alleen het doelsaldo van Ouderkerk (+22) is beter dan dat van CTO’70 (+17). Ouderkerk speelt tegen Hertha dat ook nog een minimale kans heeft (3 punten minder). CTO’70 gaat op bezoek bij de nummer vier van de ranglijst Sporting Martinus.
ZO 1A Fortuna W, DEM, Legmeervogels, JOS Watergraafsmeer Fortuna heeft een punt meer dan de andere drie teams. Als het wint van Zeeburgia heeft het de periodetitel. Bij ieder ander resultaat zijn er dus drie kapers op de kust. JOS gaat op bezoek bij DEM en Legmeervogels gaat naar EDO.
Zo 4E Zwanenburg, NFC Zwanenburg heeft twee punten meer dan NFC en een beter doelsaldo. Winst op MMO is dus genoeg. Alleen bij puntverlies en een hele ruime zege van NFC (meer dan vijf goals verschil) op nummer voorlaatst DIO geeft de Amstelveners nog een kans
ZO 4F VVA/Spartaan, De Meer VVA/Spartaan heeft twee punten voorsprong op De Meer. Winst op Nieuw West United (zesde) is voldoende. Alleen bij een nederlaag heeft De Meer nog kans – als het wint van De Meteoor – omdat Spartaan ook een beter doelsaldo heeft
ZO 4G Ankaraspor, Achterveld, Allen Weerbaar, Real Sranang Als Ankarasport wint bij Alleen Weerbaar, heeft het de eerste periode. Bij ieder andere resultaat wordt de eerste periode nog niet beslist omdat Alleen Weerbaar een wedstrijd moet inhalen.

Foto John Beckman | JOS Watergraafsmeer heeft kans op de eerste periode, maar het niet in eigen hand