Foto door Martin Bakker

Gary Bouwmeester loodst FC Almere naar ruime winst

Zaterdag tweedeklasser FC Almere heeft in de uitwedstrijd tegen Benschop goede zaken gedaan. De ploeg van Charles Loots zegevierde met 1-4. Gary Bouwmeester was de grote man bij de Almeerders. De spits scoorde een zuivere hattrick. Door de winst kan de ploeg weer omhoog kijken, aangezien de koplopers punten verspeelden.

Almere begon goed en kreeg snel een veldoverwicht. De eerste goal viel na twintig minuten spelen. Uit een voorzet van Mike de Blieck wist Bouwmeester Benschop-doelman Mitchel van Oort te passeren: 0-1. De thuisploeg deed wel wat terug, maar doelman doelman Gijs Roelofsen kon redding brengen. FC Almere had het betere van het spel en zette dit ook om in kansen. Bouwmeester was de man in vorm. Uit een mooie voorzet van Lesley Vlieger schoot hij de 0-2 binnen.  Niet veel later kon Benschop niet voorkomen dat Almere weer scoorde. Rogier Arduin schoot in tweede instantie, na eerst de paal te hebben geraakt, de 0-3 tegen de touwen. Almere bleef domineren, waardoor Benschop achter de feiten aan liep.

Nog voor de rust besliste FC Almere definitief de wedstrijd door 0-4 te scoren. Na een mooie actie van Douwe Willemars was het weer Gary Bouwmeester die wist te scoren. “Voor het eerst speelde ik weer een volledige wedstrijd en daar had ik zin in. Ik was zeer gretig, dan een hattrick scoren is dan natuurlijk heerlijk. Als team hebben we een uitstekende eerste helft gespeeld, de tweede helft was wat minder,” aldus Bouwmeester na afloop.

In de rust had Charles Loots zijn ploeg gewaarschuwd vooral niet te verslappen, maar om zo door te gaan en snel tot scoren te komen. Dat lukte echter niet, Benschop kreeg in de tweede helft veel meer ruimte. De gastheren kwamen dan ook vaker voor het doel van Almere. Desondanks kwam FC Almere niet meer in gevaar. In de tachtigste minuut redde Benschop toch de eer, door de 1-4 te scoren. Het doelpunt werd gemaakt door Patrick Maton.

“Een heerlijke eerste helft met fraai voetbal van onze kant, de tweede helft sloop de nonchalance bij ons erin. Dan geef je de tegenstander onnodig ruimte, dus dat moeten we zeker verbeteren,” aldus trainer Loots.  “Maar complimenten voor m’n ploeg en we doen ook weer mee gezien het puntverlies van de koplopers.”

Met medewerking van: Herman de Wit