Gary Bouwmeester sluit aan bij Waterwijk

Een jaar geleden leek het erop dat Gary Bouwmeester ging stoppen met voetballen in de selectie. Echter begon het toch weer te kriebelen bij hem. In het nieuwe seizoen draagt hij het shirt van het Almeerse Waterwijk.

“Vorig seizoen besloot ik om te stoppen met selectie voetbal. Omdat ik was begonnen met een opleiding die mij aangeboden werd door mijn werkgever en mijn vrouw was zwanger van ons tweede kind”, licht Bouwmeester zijn keuze van vorig seizoen toe. “Door corona hebben wij maar 6 wedstrijden kunnen voetballen met het vriendenteam, waarin ik toen speelde. Ik zag en voelde wel dat ik nog niet klaar was om op een lager niveau te gaan voetballen.”

Eerst sprak de aanvaller met Charly Olf (trainer FC Almere) en Tjeerd Hof (goede vriend en assistent FC Almere). “Al snel ging het rond dat ik weer ging voetballen bij de selectie en waren er diverse clubs ook uit Amsterdam die contact met me zochten. Uiteraard kwam ik ook in contact met Waterwijk-trainer Ben Vis. Die met zijn visie mij kon overtuigen om de knoop door te hakken en koos ik voor Waterwijk.”

Veel kwaliteit

“Ik ben nu 34 jaar maar ben fit en denk zeker dat ik een toegevoegde waarde kan zijn bij de selectie van Waterwijk. Ik zal moeten vechten om een plekje te bemachtigen want ze hebben om dit moment behoorlijk veel kwaliteit voorin met bijvoorbeeld Lesley de Vlieger en Mitch Vogel. Daarnaast hoop ik vooral op veel gezelligheid in de derde helft waar ik op m’n best ben. Ook wil ik natuurlijk hoge ogen gooien in de competitie, wat goed mogelijk is met deze selectie. Ik gun FC Almere uiteraard het beste in de komende competitie. Verder zie ik nu al uit naar de twee derby’s tegen FC Almere en zal ik nu voor Waterwijk mijn beste beentje voorzetten.”

Tekst: Herman de Wit
Foto: Martin Bakker

Gary Bouwmeester stopt maar “Amsterdamse voetbal is nog niet van me af”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)