Gebrek aan effectiviteit breekt FC Weesp op tegen Vriendenschaar

In de zondag tweede klasse B heeft FC Weesp zichzelf geen dienst bewezen in de strijd tegen degradatie. Op eigen veld ging de ploeg van Mario Rijnsburger met 1-3 ten onder tegen Vriendenschaar. Zodoende gaan de Weespenaren spannende slotweken tegemoet.

Gedurende de hele wedstrijd gingen beide teams gelijk op. Weesp begon zelfs nog als de betere partij. Niet voor de eerste keer dit seizoen wist de thuisploeg het overwicht echter niet om te zetten in doelpunten. Zodoende konden de gasten gaandeweg meer grip op de wedstrijd krijgen. Vlak voor rust leidde dit tot de openingstreffer van Joram Misbeek namens de Culemborgers, door een lage voorzet van rechts eenvoudig binnen te tikken.

Niet lang na rust werd een aanval van Vriendenschaar door Servanio Martina in de zestien afgerond: 0-2. Weesp vond vrij snel de aansluiting. Rinaigel Ogenio kopte bij de tweede paal een voorzet vanaf de linkerkant binnen gekopt. Tot een comeback leidde dit echter niet, en tien minuten voor tijd was het wederom Martina die oog-in-oog met doelman Arno Copier koel bleef en de 1-3 eindstand op het bord zette.

Rijnsburger ziet een gebrek aan effectiviteit als belangrijke oorzaak voor het moeizame seizoen van Weesp. “We kunnen goed meevoetballen. We hebben ook vaak meer kansen dan de tegenstander. Maar in 22 wedstrijden staan onze twee topscorers samen maar op tien doelpunten. Uiteindelijk gaat het om effectiviteit, daar win je wedstrijden mee.”

De problemen voor Weesp worden groter omdat de directe concurrenten wél punten binnenhaalden. “Een paar weken geleden leken we het wel te gaan redden. Nu wordt het spannend omdat je jezelf tekort doet”, aldus Rijnsburger, die beseft dat Weesp het seizoen steeds minder in eigen hand heeft. “Heel realistisch gezien moeten we rekening houden met de nacompetitie.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.