Home / Zondag 2b / Gebrek aan scorend vermogen breekt DWS op tegen Soest

Gebrek aan scorend vermogen breekt DWS op tegen Soest

Na gelijkspelen tegen VVIJ en IVV en nederlaag tegen Theole hoopte DWS tegen SO Soest eindelijk weer eens drie punten bij te kunnen schrijven. Maar scorend vermogen bleek ook op bezoek in Soest een probleem en zo stond DWS wederom met lege handen: 2-0.

In de eerste helft hadden de Amsterdammers wel zo hun mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar was het Soest dat op slag van rust via Corné Parol de leiding nam. Een domper, die DWS in de rust moest zien te verwerken. Ook na rust lukte het echter niet om zelf een goal te maken en zag het Soest op 2-0 komen. Doelman Arno Copier was te laat en vloerde een Soest-speler, waarna de bal op de stip ging. Conner Blöte benutte de penalty. Daarmee was de eindstand bereikt.

Het levert DWS een teleurstellende tiende plaats op de ranglijst op. Ook trainer Patrick van Leeuwen ziet dat het nog niet goed genoeg is, met name voorin: “We hebben pas 9 goals tegen gekregen, alleen RODA ’23 kreeg er tot nu toe minder tegen. Maar we hebben zelf ook pas 9 goals gemaakt. En dat is ook bijna het minste van iedereen. Voetballend is het echt niet slecht, maar in de eindfase ontbreekt het eraan.” Toch maakt hij zich voorlopig zeker nog geen zorgen: “Ik heb alle vertrouwen dat het goed komt met deze ploeg. We moeten hard blijven werken en gaan samen bespreken hoe we wel die goals kunnen gaan maken.”

Volgende week treft DWS PVCV: “Dat wordt echt een belangrijke wedstrijd voor ons. PVCV heeft op dit moment net zoveel punten als wij, die wedstrijd moeten we gewoon winnen om aansluiting te houden.” Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Archieffoto: Jos Spitteler

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS