Home / Algemeen / Gebrek aan scorend vermogen breekt FC Weesp ook tegen VVIJ op

Gebrek aan scorend vermogen breekt FC Weesp ook tegen VVIJ op

FC Weesp is niet goed begonnen aan de ‘weken van de waarheid’, zoals trainer Mario Rijnsburger het een week geleden noemde. Op eigen veld werd met 0-1 verloren van VVIJ en omdat concurrent FC Abcoude verrassend een punt pakte tegen NVC (2-2), draagt FC Weesp weer alleen de rode lantaarn van de zondag tweede klasse C.

Eén foutje van de thuisploeg was voor VVIJ voldoende om van te profiteren. Een inschattingsfout van Philip Halfhide werd vlak voor rust door Peter Woest afgestraft: 0-1. “Het is frustrerend, maar in die fase zitten wij”, aldus Rijnsburger. “In de tweede helft waren wij de betere ploeg en kregen wij meer mogelijkheden, maar was de eindpass telkens niet goed. We voetballen goed mee, creëren voldoende kansen, maar komen nou eenmaal moeilijk tot scoren dit seizoen. We halen te weinig uit onze mogelijkheden. Dat breekt je toch op.”

Ook mist Weesp een beetje geluk, zoals bij de grootste kans in de tweede helft voor Jesse Rijnsburger. Uit een afgeslagen corner kwam de bal bij de middenvelder terecht, maar zijn schot van afstand werd van de doellijn gehaald en via de paal werd het doelpunt voorkomen. “Op dat soort momenten moet het mee zitten. Als je gelijk maakt, kantelt de wedstrijd misschien. Het zit dit seizoen allemaal niet mee.”

Het enige voordeel is dat de ploegen onderin allemaal dicht bij elkaar blijven staan. Toch is het moment van de waarheid daar voor de hekkensluiter. “Op deze manier maak je het jezelf heel moeilijk. We hebben onszelf nu in een positie gedwongen dat wij uit de komende drie wedstrijden (Hooglanderveen, PVCV en PVC, red.) zes punten moeten pakken. De druk wordt steeds groter.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s Anouk van der Burg

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend