Gebrek aan stootkracht breekt Monnickendam op tegen Argon

Monnickendam was deze zaterdag gastheer en ontving Argon uit Mijdrecht. Spits Tom Pruim is geblesseerd en Niklas Harjula  speelde op zijn plaats als centrumspits bij Monnickendam.

De bedoeling van Argon, met een vrij jong elftal, was al direct duidelijk. De ploeg zette Monnickendam vanaf de aftrap al snel onder druk. Vooral de snelle rechter spits lgreenio Dorade maakte het Danny Persijn moeilijk. Persijn had zijn handen vol, waardoor hij sporadisch aanvallend kon denken. Het was al na twaalf minuten raak voor Argon via de rechterkant werd een aanval opgezet en Ian Refos kon de bal voorzetten. Barrie de Wolf kon de bal nog schampen en van richting doen veranderen waardoor deze onhoudbaar voor keeper Koster in de verre hoek verdween: 0-1. Argon wilde meer, waardoor Monnickendam alle zeilen moest bijzetten om de schade beperkt te houden

Hoewel Argon een jonge ploeg heeft, speelden zij volwassen voetbal  en waren het eerste half uur de bovenliggende ploeg. Het gevaar van Monnickendam zijde kwam van Jeffrey Gits en Kid Ronday. Monnickendam kreeg het laatste kwartier in de eerste helft meer grip op het spel en het duurde niet lang dat dit zich uitbetaalde. Donny Reugenbrink lanceerde Gits die met volle snelheid de achterlijn haalde en de bal terug lag op Samir Moustafa. Hij bedacht zich niet en schoot de gelijkmaker in de touwen in de veertigste minuut. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft bleef Persijn in de kleedkamer achter en werd vervangen door Mark Root en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Monnickendam kon zich in tegenstelling tot de eerste helft meer aanvallend manifesteren. Alleen het ontbrak de groenhemden aan een echte afmaker. Het zag er naar uit at Monnickendam stiekem een punt uit de strijd kon slepen. Totdat erin de zeventigste minuut knullig balverlies werd geleden. Er volgde een gestroomlijnde aanval van Argon en spits Illias Latif kon de 1-2 aantekenen. Dit was nog niet de genadeklap voor Monnickendam. De genadeklap kwam twee minunte latern, nadat Latif de 1-3 binnen schoot. In de slotfase zette Monnickendam nog wel aan, maar de keeper van Argon hield met een goede redding zijn ploeg op de been.

Dit is voor Monnickendam de derde nederlaag op rij. Volgende week dinsdagavond wacht AFC34 voor de beker, de zaterdag daarna neemt Monnickendam het in eigen huis op tegen Breukelen.

Verslag: Jan Slaats