Gebrekkige afwerking kost TOB aansluiting met top 4

TOB is de aansluiting met de top-4 in Zaterdag 4b kwijtgeraakt door een even pijnlijke als onnodige nederlaag. Voorafgaande aan het duel stond TOB op positie 5, met twee punten achter de nummer 2 OFC, de tegenstander van zaterdag. Het aloude probleem van het moeilijk tot scoren komen tegen ploegen in de top-4 stak ook deze wedstrijd weer de kop op en werd de noord-Amsterdammers wederom fataal.
Beide teams begonnen wat gereserveerd aan het duel en lieten niet direct het achterste van hun tong zien. Dat bleek vooral uit het gegeven dat beide teams geen druk zetten op de opbouw van de tegenstander en in de beginfase vooral compact bleven staan, om niet al vroeg in de wedstrijd tegen schade aan te lopen. Dit zorgde vooral in het eerste gedeelte van de eerste helft voor een slaapverwekkende vertoning.
Het elftal van trainer/coach Remco van Twiller was de eerste die tot een mogelijkheid kwam. Uit een voorzet vanaf de linker flank van José Bebeto Ngeze verscheen Sergay Gemin op elf meter van de geroutineerde OFC-doelman Tim Elmers. Gemin kopte echter naast het Oostzaanse doel. Nog binnen twintig minuten was het wederom Ngeze die een afgemeten voorzet afleverde, dit keer op het hoofd van Paul Bekker, maar ook deze kopte de bal naast. Het eerste echte wapenfeit van de gasten van OFC was direct kassa. Een inzet van Devon Naarden vloog voorlangs, maar was volgens arbiter Koning aangeraakt door een TOB-verdediger. De hoekschop die dit opleverde kon in eerste instantie nog onschadelijk gemaakt worden door de Amsterdamse defensie. Maar uit de hieruit volgende nieuwe hoekschop was het Robin Willekes die bij de tweede paal totaal verlaten de 0-1 binnen kon koppen.
TOB ging niet bij de pakken neer zitten, maar direct op zoek naar de gelijkmaker. Nog binnen het half uur werden de gastheren wederom gevaarlijk. Een harde inzet van Ngeze ging voorlangs het OFC-doel waarbij ook Bekker en Gemin de bal niet het doeltreffende tikje konden geven. Zonder echt te overtuigen was het wederom TOB dat gevaarlijk werd en opnieuw was Ngeze de aangever. Zijn hoekschop kwam bij aanvoerder Dave Dekker terecht, maar die zag op zijn beurt zijn schot onschadelijk gemaakt worden door Elmers. Niet veel later kreeg TOB een vrije trap te nemen op een aantrekkelijke positie schuin voor het doel van de Oostzaners maar Ngeze mikte de bal in de handen van Elmers.
Vlak voor rust kreeg de thuisclub bijna het deksel op de neus voor alle gemiste mogelijkheden, toen Naarden vrij op TOB doelman Giorgio Kuiper af mocht lopen. Zijn poging werd gekeerd door Kuiper die de bal tot hoekschop verwerkte. Een hoekschop die verder niets opleverde. De ruststand bleef hierdoor op 0-1 steken, iets wat TOB vooral zichzelf moest verwijten.
In de tweede helft stond er een veel gretiger TOB aan de aftrap. De Amsterdammers schoten uit de startblokken, wat direct voor resultaat zorgde. Wie anders dan Ngeze ging er over de linkerkant vandoor en vond Gemin alleen voor de vijandelijke goal. Die faalde dit keer niet en tekende de 1-1 aan. Tot ontzetting van TOB ging de vlag omhoog en nam de scheidsrechter dat signaal over. Direct na deze teleurstelling leek de gelijkmaker alsnog te vallen. Moamar Heerenveen kreeg vanaf vijf meter een niet te missen kans, maar zijn lage inzet werd door Elmers onschadelijke gemaakt. Nog binnen het uur diende de volgende TOB kans zich aan en nu leek het wel raak te zijn. Paul Bakker werkte de bal schier onhoudbaar richting verre hoek, maar wederom was het man-van-de-wedstrijd Tim Elmers die met een fantastische save de bal tot hoekschop verwerkte.
De moed zakte de Amsterdammers in de schoenen en OFC leek steeds meer vertrouwen te krijgen. Toen de formatie van trainer/coach Jan de Haze op het uur de score verdubbelde, was de wedstrijd beslist. TOB leverde de bal in, waarna Senna Khairi het genadeloos afstrafte. Daarna kreeg TOB nog wel een aantal hoekschoppen, maar gevaarlijk werd dat niet. Ook de Amsterdamse wissels konden niet voor verandering zorgen. Diep in blessuretijd maakte Rouchan Khairi aan alle twijfels een einde door met een goede individuele actie en een schot in de verre hoek de 0-3 in de boeken te schieten.
Na afloop van het duel erkende De Haze dat zijn ploeg goed was weggekomen. Voor Van Twiller en zijn spelers waren de druiven extra zuur, omdat ze net als in de voorgaande wedstrijden tegen de top-4 ploegen voldoende kansen creëerden maar deze wederom niet benutten. TOB ziet zodoende op de helft van de competitie de concurrentie verder uitlopen en dat heeft het vooral aan zichzelf te danken. OFC blijft met SDOB en Fortuna Wormerveer in de achtervolging op koploper De Volewijckers. Volgende week moet TOB op bezoek bij een van de achtervolgers Fortuna Wormerveer. OFC ontvangt op het eigen terrein de rode lantaarndrager Jisp.
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB