Home / Algemeen / Gebroeders Santen bezorgen De Meer zege op Nieuw Utrecht

Gebroeders Santen bezorgen De Meer zege op Nieuw Utrecht

De Meer heeft zondagmiddag goede zaken gedaan. Het wist zelf met 2-0 te winnen van Nieuw Utrecht en zag concurrent IVV gelijkspelen op bezoek bij RODA ’23.

De Amsterdammers moesten het doen zonder de geblesseerde doelman Dion Boonstra. In de winterstop was Alex Guerra echter overgekomen van Zaanlandia en hij was zondag een prima vervanger. Zelf creëerde De Meer voldoende kansen, maar in de laatste fase was het niet altijd scherp. Zo misten Dennis Trefilov en Rivaldo Blijd diverse mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk waren het de gebroeders Santen die de wedstrijd beslisten. Eerst was het Boris Santen die de bal mocht binnen werken na een ingestudeerde cornervariant. En vervolgens was het Jasper Santen die met een fantastische uithaal in de kruising de 2-0 en daarmee ook de eindstand op het bord zette.

“We hadden vandaag een grotere uitslag neer moeten zetten, maar we zijn wel blij dat we weer de nul hebben gehouden. Dat zegt ook dat we volwassener worden als ploeg”, aldus Stan Bijl. De blik zal nu snel gericht worden op donderdag, want dan komt IVV op bezoek in Amsterdam. Een duel dat waarschijnlijk de beslissing zal worden in de periodetitel. Wie het onderlinge duel wint, is verzekerd van de periodetitel. Eindigt dat duel in een gelijkspel, dan komt het aan op het inhaalduel van De Meer tegen DWS.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)