Gebroeders Teijsse vellen Jong FC Volendam met 6 goals

AFC ging zaterdagmiddag op bezoek bij promovendus Jong FC Volendam. Het duel was pure reclame voor de Tweede Divisie: 4-6. De gebroeders Teijsse waren de helden bij AFC. Yordi kwam 4 keer op het scorebord, Kenny 2 keer.

Nadat aan beide kanten een behoorlijke kans was gemist, ging het los in Volendam. Youssef Bell bracht de Volendamse beloften op voorsprong. Het duurde echter niet lang: 2 minuten later maakte Yordi Teijsse al de 1-1. De goals volgden elkaar in ramp tempo op en Blel bracht Volendam weer op voorsprong. Het antwoord van AFC was opnieuw snel. Een corner van Milan Hoek werd door Kenny Teijsse binnen gekopt. Vanaf de aftrap maakte Jong FC Volendam echter meteen de 3-2. Voor de duidelijkheid: op dat moment was het duel pas een minuut of 17 onderweg.

Daarna duurde het wat langer voordat AFC terug kwam. Vlak voor rust lukte dat dan toch. Kenny Teijsse benutte een strafschop. Nog voor rust gebeurde echter hetzelfde aan de andere kant van het veld en was de stand 4-3.

Nadat de thuisploeg vlak na rust verzuimde het duel te beslissen, nam AFC het heft in handen. Het was Yordi Teijsse die een voorzet vanaf rechts binnen schoot. Raily Ignacio zag vlak daarna een goede kopbal gered worden. AFC ging op jacht naar de voorsprong en die kwam er. De ingevallen Nick van der Velden gaf de bal goed voor op Yordi Teijsse, die opnieuw keurig afrondde. In de slotseconden van de wedstrijd deed hij er nog een schepje bovenop en maakte hij zijn vierde van de middag.