Home / Algemeen / Geduldig DCG pakt drie punten tegen Theole

Geduldig DCG pakt drie punten tegen Theole

DCG is goed uit de winterstop gekomen. Bij de herstart van de competitie kreeg men Theole op bezoek en werd er met 2-0 gewonnen.

“Het was een wedstrijd die twee kanten op kon gaan en zeker niet de mooiste wedstrijd. De afspraken over waar we de bal wilden veroveren werden redelijk goed uitgevoerd, maar aan de bal waren we slordig. De tegenstander was dat ook. Uiteindelijk gaf onze individuele kwaliteit denk ik de doorslag”, aldus Ibrahim El Mahdioui. Hij verving de vanwege vakantie afwezige Senel Cebar.

De openingsgoal viel pas ongeveer een kwartier voor tijd. Nassim Kattouss bereikte Noureddine Harrouni met een crosspass. Harrouni stak op zijn beurt Anass Benhammouch goed weg, die de bal op de borst aannam en in de linkerhoek schoot. Theole ging daarna op jacht naar de gelijkmaker, waardoor er ruimtes ontstonden. DCG kon vervolgens in de counter toeslaan. Omar El Aamrani wist uit te breken en de bal te geven op Walid Mabrouk, die vervolgens de bal de kruising in joeg.

DCG moest dus geduld hebben, maar boekte uiteindelijk een belangrijke zege. Na een hopeloze seizoensstart staat het nu negende, met slechts vier punten achterstand op de nummer 3. “In de kleedkamer hebben we ook besproken dat we de wedstrijd niet in de eerste helft hoefden te winnen. We zijn in een positie waarin we tactisch moeten leren voetballen. Winnen is het doel en dat hoeft niet per se snel. We hebben kwaliteit genoeg, maar de trein moest even op de rails komen”, aldus El Mahdioui.

Volgende week kan DCG verder afstand nemen van de onderste plekken. Het gaat dan op bezoek bij Nieuw Utrecht, dat zondag met 8-0 onderuit ging bij IVV.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

IVV werkt aan het doelsaldo tegen Nieuw Utrecht: 8-0

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG