Geen directe degradatie SDZ, nacompetitie wacht

Op Sportpark Transformatorweg stond voor SDZ een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. In de laatste speelronde kwam De Meer op bezoek. De tegenstander uit de Watergraafsmeer was al gedegradeerd, terwijl SDZ dat deze speelronde poogt te voorkomen. Directe degradatie kon worden voorkomen bij een overwinning op De Meer, terwijl Assendelft dan niet mocht winnen van AGB. Op een zonnig sportpark werd de wedstrijd laat beslist, terwijl dat ook gebeurde bij Assendelft tegen AGB.

Via de telefoon werd veelvuldig gekeken welke tussenstand er was bij de wedstrijd tussen Assendelft – AGB. Vlak voor rust kwam AGB op voorsprong, maar daar had SDZ op dat moment nog niets aan. Op eigen veld stond het immers 1-1. De Meer was na tien minuten voetballen op 1-0 gekomen. Een goede pass van Tom van Riessen ging de diepte in. SDZ-doelman Tim Elmers kwam, maar De Meer-speler David Stegenga kwam ook. De bezoeker was eerder bij de bal en kon de openingstreffer in het lege doel werken. SDZ probeerde gelijk het verschil weer te verkleinen. Aanvalsleider Max Dekker was op dreef en kwam oog-in-oog met De Meer-keeper Nick Bruijn. De spits had zijn vizier niet top scherp, want zijn inzet vloog over de deklat. Wel bleef Dekker werken en dat werd beloond. Nadat hij uitstekend op kwam, gooide hij er een paar passeerbewegingen uit. Deze actie sorteerde effect, want buitenom ging hij zijn tegenstander voorbij. Zijn pegel vloog in de korte hoek binnen: 1-1.

Met de tussenstand in Assendelft stond SDZ nog steeds op een directe degradatieplaats, want een overwinning was sowieso nodig. Dus nam het team van Thijs Sluijter meer risico. Dit bood De Meer, dat onder leiding staat van Marciano Nonneman, meer mogelijkheden via de tegenstoot. Uit zo’n tegenstoot hadden de bezoekers op voorsprong moeten komen. Echter verzuimden Ayyoub Bouinin en Queentino Zinhagel om De Meer op 1-2 te brengen. De opluchting langs de lijn was groot, want dit had de doodssteek voor de thuisclub kunnen zijn. Wel werd SDZ steeds sterker. Enkele kleine kansen werden niet afgemaakt. Via de digitale tamtam werd duidelijk dat Assendelft op voorsprong was gekomen in het duel met AGB. Hierdoor verdween de ontsnappingsmogelijkheid van SDZ. Want Assendelft mocht niet winnen, terwijl SDZ ook nog een gelijkspel moest ombuigen. 

En toen kwam AGB in de blessuretijd op gelijke hoogte in Assendelft en was er dus hoop van SDZ. Een voorzet van Everson Bazoer viel uiteindelijk binnen, nadat er miscommunicatie was in de De Meer-achterhoede. Met de 2-1 tussenstand zou SDZ zich handhaven in de eerste Klasse. Echter legde De Meer zich niet neer bij een nederlaag. De ploeg uit Oost bleef strijden voor resultaat. Mike Olgers ging namens SDZ achter een vrije trap staan en schoot tegen de onderkant van de lat. De bal stuiterde het veld weer in en raakte de rug van de keeper: 3-1! De vreugde was uitzinnig, want de overwinning van SDZ kon nu niet meer wegglippen. Vlak voor het eindsignaal knalde Zakaria Hdoudou nog de 4-1 tegen de touwen.

Aangezien AGB een punt behaalde in Assendelft, komt SDZ nu op gelijke hoogte met Assendelft. Het doelsaldo van de Amsterdammers is wel beter, hierdoor gaat Assendelft al direct naar de tweede klasse. SDZ moet het nu gaan uitvechten in de nacompetitie. En dat wordt zwaar. Er wachten vier wedstrijden voor een plek in de eerste klasse. Aankomende zondag wacht HSV, dat als derde eindigde in de zondag Tweede Klasse B.

Bekijk hier alle foto’s van het duel.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)