Geen goals bij Buitenboys – Wartburgia

Als oude bekenden van elkaar in de derde klasse, waar het altijd spannende wedstrijden waren, stond er nu vooral voor Wartburgia veel op het spel. De Amsterdammers moeten nog een plek stijgen op de ranglijst om geen degradatie/promotie play offs te moeten spelen, terwijl Buitenboys ergens in de middenmoot lijkt uit te komen.

Buitenboys begon optisch sterk maar stuitte op de goed georganiseerde verdediging van de bezoekers. Die gaf nauwelijks iets weg, terwijl Wartburgia in de tegenstoot levensgevaarlijk werd. Dylan van Dam en Joep de Kort waren beiden dicht bij de openingreffer en in de 22ste minuut werd twee keer achter elkaar de lat geraakt. Aan de overkant werd keeper Bob van Dijk bijna verrast door een door de harde wind gedragen schot. 

De twee helft begon op dezelfde manier en opnieuw waren en uitstekende kansen op de 0-1. Maar opnieuw werd de Amsterdamse trekker niet overgehaald. Het laatste half uur was voor de thuisclub. De energie leek eruit bij Wartburgia dat zijn hele voorhoede noodgedwongen moest wisselen. Het werd daarna overleven en de druk groeide. Tim Smit leek de grote man bij Buitenbloys te worden, maar twee keer spatte een prachtig schot van hem op de lat uiteen en één keer had keeper Van Dijk een prima redding in huis. Over de hele wedstrijd gezien was de brilstand terecht. Wartburgia hoort zeker in de tweede klasse thuis maar zal voor handhaving in de laatste zes wedstrijden zijn kansen moeten gaan afmaken, terwijl Buitenboys veilig lijkt.  

Volgende week is Wartburgia vrij, Buitenboys treft dan koploper Jong Holland. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Tekst en foto: Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)