Home / Zaterdag 3b / Geen makkelijke middag voor Wartburgia, wel 3 punten
Wartburgia

Geen makkelijke middag voor Wartburgia, wel 3 punten

Anders dan de eindstand doet vermoeden, was het allerminst een gemakkelijke middag voor Wartburgia tegen VVA/Spartaan.

VVA bleek lang een taaie en fysiek sterke tegenstander, die ook voetballend goed uit de voeten kon. Wartburgia had na een voorzichtig begin het betere van het spel maar moest opletten voor de counters van VVA. Na 20 minuten viel bij de Wartburgianen Niek Remijn uit en een kwartier later moest ook spits Daan Tuerlings eraf. Ondertussen had de keeper van VVA zijn doel schoon weten te houden na vier of vijf kansen uit vooral corners en verre ingooien. Ondertussen kregen ook de bezoekers een paar mooie kansen, waaronder een vrije trap net voor rust die goed uit de hoek werd getikt voor Max Klink.

Na rust speelde Wartburgia met iets meer snelheid, maar ook in het eerste kwartier na de thee waren de vele kansen niet besteed aan de thuisclub. Totdat David van Paridon vanaf de rand van het strafschopgebied voor de derde wedstrijd op rij de bal met veel gevoel over de doelman in de hoek krulde. Na deze 1-0 drong VVA wat meer aan, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. In de 85ste minuut werd een overtreding op Dylan van Dam bestraft met een penalty. Daan van Dijk schoot onberispelijk in: 2-0.
In de slotminuten viel Tim Stam in en maakte er na een mooie aanval van dichtbij 3-0 van. De eerste seizoensoverwinning voor Wartburgia is binnen, VVA/De Spartaan moet daar volgende week naar op zoek.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b 

Tekst en foto: Frank van Paridon

Send this to a friend