Geen periodetitel ZSGOWMS: nederlaag tegen Hooglanderveen

De laatste speelronde van de eerste periode stond op het programma en voor ZSGOWMS was dat een belangrijke. De ongeslagen koploper nam het in eigen huis op tegen Hooglanderveen. Bij een overwinning was ZSGOWMS verzekerd van de periodetitel, maar ook bij een gelijkspel was dat mogelijk. De voorsprong op nummer 2, Sporting Martinus, bedroeg twee punten en het doelsaldo was in het voordeel van ZSGOWMS.

In het eerste bedrijf werden de bezoekers uit Hooglanderveen achteruit gedrukt. ZSGOWMS was de bovenliggende partij, maar wist amper kansen te creëren. Hooglanderveen hield stand en hielp ZSGOWMS enkele malen door simpel balverlies te lijden. Na de pauze ging de ZSGOWMS-aanvalsmachine in een hogere versnelling. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Hooglanderveen en ZSGOWMS vuurde aanval na aanval af. Echter wisten de Amsterdammers geen echte kansen te creëren. Zo’n 25 minuten voor het eind van de wedstrijd wisten de gasten een geslaagde tegenaanval uit te voeren. Pim Gijtenbeek stoomde goed op en wist de uitgekomen ZSGOWMS-keeper te omspelen. Hierdoor kon Jason Eilbracht de 0-1 binnen tikken.

Nog geen tien minuten later bracht aanvoerder Gregory Nelson de stand op gelijke hoogte. Een standaardsituatie werd door hem binnen gekopt. Doelman Thomas Peters probeerde de bal te stoppen, maar deze glipte onder hem door. Hooglanderveen bleef hard werken en de linies compact houden, want dit was de start van het slotoffensief van de thuisploeg. Echter waren het de gasten die een gevaarlijke uitbraak hadden. Een ZSGO’er neutraliseerde de aanval en moest dat met geel bekopen. De vrije trap leverde nog meer gevaar voor ZSGOWMS op. Er werd hands gemaakt en de arbiter wees naar de stip. Mehmet Kaya schoot Hooglanderveen op 1-2.

Hooglanderveen bleef strijden en na meerdere minuten blessuretijd was de overwinning voor de gasten binnen. In de stromende regen dropen de ZSGOWMS-spelers af. Door het puntverlies heeft Sporting Martinus de periodetitel veroverd. Volgend weekend spelen de nummers 1 en 2 van de zondag tweede klasse B tegen elkaar. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma