Geen promotie voor Swift, Hooglanderveen handhaaft zich

Het is Swift niet gelukt om promotie naar de tweede klasse af te dwingen. In de finale tegen Hooglanderveen, dat speelde voor handhaving, werd het 0-2 voor de ploeg uit de buurt van Amersfoort.

Al na vijf minuten raakte Hooglanderveen de paal door Björn van der Greft. Na een kwartiertje kreeg Swift door Joost Kooiman een mogelijkheid, maar zijn inzet ging voorlangs. Zo golfde het spel wat op en neer en was het na een half uur Hooglanderveen dat de score opende, op heel fraaie wijze. Mehmet Kaya draaide een corner in één keer het doel in. En, niet heel veel later werd het ook 0-2 via Pim Gijtenbeek. Swift besloot meteen in te grijpen met een wissel. Vlak voor rust voorkwam Rien de Jong met een goede redding de 0-3 en was Reda Moumane met zijn schot in het zijnet juist vlak bij de 1-2.

De tweede helft was er een zonder al te veel hoogtepunten. Swift was niet bij machte om echt iets terug te doen, al was het met een kopbal nog wel een keer dichtbij. Ook Hooglanderveen kwam niet meer tot heel veel kansen. Pas halverwege de tweede helft was het Danny de Graaf die het met een lob van afstand probeerde, maar zijn poging over zag gaan. In de slotfase zette Nick Versteegh met een schot van afstand goalie De Jong nog aan het werk en Marc Hessels schoot voorlangs. 

Het bleef bij 0-2, waarmee Hooglanderveen zich handhaafde in de tweede klasse. Daarin zal het komend seizoen op zaterdag uitkomen. Swift blijft in de zondag derde klasse.

Bekijk hier alle foto’s van de wedstrijd

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)