Home / Algemeen / Geen reden tot zorgen ondanks zegeloze periode Buiksloot

Geen reden tot zorgen ondanks zegeloze periode Buiksloot

Half november is Buiksloot nog altijd zonder zege in de zaterdag derde klasse A. Toch maakt trainer Remi Boshuizen zich na zeven duels, waarin de Amsterdammers vier keer gelijkspeelden, zich nog geen zorgen. “Iedereen heeft het gevoel dat het moment absoluut komt. Dan zijn wij heel moeilijk te verslaan.”

Enkele weken geleden riepen de spelers van Buiksloot over promotie. Een interessant gegeven, wat nog steeds leeft binnen de spelersgroep. Dat is vooralsnog ver weg. Boshuizen begon dit seizoen met een volledig nieuwe groep en achteraf gezien valt de stroeve start hierdoor te verklaren. “Alles is nieuw. We zijn nog steeds aan elkaar aan het wennen. Het is ook niet zo’n grote ramp”, zegt de oefenmeester. “We hebben een hele goede ploeg die eigenlijk één of twee overwinningen op rij nodig voordat we gaan draaien.”

Volgens hem was er in die zeven competitieduels slechts één ploeg écht beter: Wartburgia. “De andere wedstrijden viel het net de verkeerde kant op. Als het even tegenzit, gaan wij de verkeerde kant oplopen en verkeerde dingen doen. Heel langzaam krijgen we dat eruit”, vervolgt Boshuizen. Aan de sfeer ligt het niet. “Tijdens de trainingen spatten de vonken er vanaf. Dat is heel mooi om te zien. Iedereen heeft het gevoel dat het moment absoluut komt. Dan zijn wij heel moeilijk te verslaan.”

Of Buiksloot de doelstelling heeft bijgesteld, als het degradatiegevaar straks om de hoek komt kijken? Absoluut niet, zegt Boshuizen. “Wij gaan niet degraderen. Daar zijn wij te goed voor.” Toch is de wedstrijd komend weekend, tegen Kadoelen (één punt meer), een nieuwe test. Het moment voor de Noord-Amsterdammers om te laten zien of zij op de voorlaatste plek thuishoren of juist hoger horen te staan. Pas bij een nederlaag komt Buiksloot in een klein wakje terecht. “Maar dat wakje is nog niet in zicht.”