Home / slideshow / Geen selectie-elftal bij NFC komend seizoen
NFC

Geen selectie-elftal bij NFC komend seizoen

NFC heeft voor het seizoen 2020-2021 geen selectie-elftal ingeschreven. De ploeg uit Amstelveen draaide afgelopen seizoen bovenin mee in de vierde klasse, maar kiest nu voor een seizoen zonder selectie.

Trainer Wessel Colijn maakte al vroeg bekend de club te verlaten, spelers vertrokken en het aantreden van een aantal nieuwe bestuursleden was aanstaande. Dat alles zette de club aan het denken: “Het eerste elftal presteerde goed, maar het was niet echt een team. Er was weinig commitment richting de club”, vertelt nieuwe voorzitter Daniel Gaulard, zelf speler in het derde elftal en al jaren lid. De club zag dus de trainer en diverse spelers al vertrekken en woog vervolgens de opties af: “We wilden niet zomaar 16 spelers ergens vandaan plukken. Maar er zijn heel wat gesprekken aan vooraf gegaan, voordat de knoop was doorgehakt. Voor het eerst in 100 jaar hebben we geen selectie, maar dit was voor nu het beste besluit.”

Gaulard is dan ook zeker niet van plan bij de pakken neer te gaan zitten, maar benadert de ontwikkelingen positief: “We willen echt weer gaan bouwen, met een elftal dat commitment heeft aan de club. Maar dat bouwen kost tijd, zeker met concurrenten als Sporting Martinus en RODA ‘23 om je heen, moet inventief zijn.” De club heeft nu dus een jaar om weer te gaan bouwen, maar ook een fusie is nog een optie. Al een tijdje zijn er gesprekken met Amstelveen Heemraad en Nautilus, maar uiteraard is ook de gemeente een belangrijke partij. “De gemeente is nu aan zet en moet aangeven wat zij willen”, aldus Gaulard.

Toch is er ook als de fusie niet doorgaat geen man overboord: “NFC is echt een gezonde club en meer teams zou natuurlijk leuker zijn, maar ook zonder fusie redden we onszelf.” Gaulard kijkt dan ook uit naar het komende seizoen: “Er komen naast mij nog twee nieuwe jongens in het bestuur, die ook in het derde spelen. Er is dus genoeg vers bloed en het wordt echt een nieuw begin. Op dit moment is er gewoon een goede energie bij de club.”

Foto: George Melchers

Send this to a friend