Geen verlenging JOS na missen penalty

Het schaakspel tussen JOS Watergraafsmeer en GVV Unitas is geëindigd in een 2-3 overwinning voor de gasten. JOS was laat in het duel nog dichtbij, maar wist een penalty niet te verzilveren. Hiermee bereikt Unitas de finale voor een positie in de Derde Divisie. In deze finale wordt er gespeeld tegen Rohda Raalte op neutraal terrein.

Hoe zat het ook alweer? JOS deed mee aan de nacompetitie voor een positie in de Derde Divisie. De Vierde Divisionist versloeg in het eerste tweeluik Staphorst, waardoor deze ploeg uit de Derde Divisie degradeerde.  De volgende horde was competitiegenoot HBC uit de eigen competitie. De winnaar van dit tweeluik ging rechtstreeks een niveau omhoog. Voor JOS was het geen gelukkige tweestrijd, want er werd tweemaal verloren.

Door de nederlaag moet JOS nog twee hordes nemen om in de Derde Divisie te komen. Eerst moet er op woensdagavond gewonnen worden van GVV Unitas om vervolgens bij winst op zaterdag een finale op neutraal terrein te spelen.

De wedstrijd begon met mogelijkheden voor beide doelen, maar de keepers hoefden nog niet handelend op te treden. De ploegen tastten af en probeerden de tegenstander een foutje te ontfutselen. En dat gebeurde regelmatig, want menig pass was niet op maat. 

Met bijna een kwartier op de klok werd er dan toch gescoord. Uit een corner kopte centrumspits Ray Versluis binnen. De jongeling van Unitas maakte er 0-1 van. Lang stond JOS niet op achterstand. Een pass van een Unitas-verdediger werd door de Amsterdammers onderschept. Het schot van Boris Santen werd door Unitas-keeper Van Dongen gekeerd, waarna Luciandro Andeloe in de verre hoek raak schoot. 

Na de treffers werd er door de ploegen geschaakt. Op zoek naar een gaatje werd er met pionnen geschoven. De rust werd opgezocht met een 1-1 tussenstand, want er werd geen bres geslagen in de defensies.

De toeschouwers zaten pas weer net op de tribune toen er werd gescoord. Een voorzet van Raphael Nartey werd door spits Versluis binnengekopt: 1-2 voor Unitas. Binnen een paar minuten maakte JOS bijna weer gelijk. Een voorzet van Richie Owusu-ansah werd gekopt door gelegenheidsspits Santen, keeper Van Dongen keerde de inzet. 

De thuisploeg begon wel meer aan te dringen, Unitas werd door JOS achteruit gedrukt. Via de zijkanten werd gepoogd de defensie te slechten, maar ook centrale verdediger Sam Nijpels stoomde een paar keer mee op. De ervaren mandekker dribbelde meermaals mee op en gaf gevaarlijke passes. Wel was er weer een hoofdrol voor Unitas-aanvaller Versluis. De jonge spits bleef knap aan de bal en gaf een pass op Joey Lokasi. Met de punt zette hij de 1-3 op het scorebord.

JOS Watergraafsmeer nu vol op de aanval. Unitas werd verder terug gedrongen en tien minuten voor tijd werd het 2-3. Een vrije trap werd door verdediger Ruben van Dam binnengewerkt. Vervolgens golfde het spel beide kanten op, waar de thuisploeg de beste mogelijkheden kreeg.

Owusu-ansah ging een minuut voor het eind van de reguliere tijd voorbij zijn tegenstander, alleen zijn tegenstander raakte de bal met de hand. Hierdoor kon de arbiter weinig anders dan de bal op de stip leggen. Santen ging achter de bal staan en schoot in de hoek. Alleen de lange keeper Van Dongen dook in de goede hoek en stopte de strafschop. 

Het werd nog spannend, want JOS zette alles op alles om een verlenging te forceren. Echter slaagden de manschappen van trainer Cor ten Bosch daar niet in. Hierdoor is de club uit de Watergraafsmeer volgend seizoen ook actief in de Vierde Divisie.

Bekijk hier alle foto’s van Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)