Geen winnaar in topper tussen Sporting Martinus en Antibarbari

Het Rotterdamse Antibarbari behoort qua selectie en spelopvatting nog altijd tot een smaakmaker in de zondagcompetitie. In Amstelveen moest koploper Sporting Martinus alle zeilen bijzetten voor een resultaat. Na een 0-2 achterstand trok de ploeg van trainer Michael Crombeen net niet aan het langste eind. Na een aantrekkelijk schouwspel bleef het duel in evenwicht: 2-2.

Boeiend

Antibaribari en Martinus maakten er een meeslepende pot voetbal van. Martinus zette grotendeels de lijn van vorige week door. Het legde op eigen terrein de Rotterdammers hun wil op. Het spel werd veelvuldig van kant naar kant verlegd. De eerste keer dat Antibarbari er goed doorheen wist te komen was het direct raak. Joe Thomas was betrokken bij de aanval op de helft van Martinus en gaf de laatste zet tegen de goed breed gespeelde bal: 0-1.

Zenuwen

Bij Martinus slopen er wat zenuwen in. ,,We waren goed bezig, we zaten er lekker in. Dit was wel een tegenvaller”, vond Crombeen. Antibarbari beschikt over een team dat veel arbeid verricht met lopende middenvelders en inschuivende verdedigers. Martinus had het af en toe lastig om dat op te vangen. Tien minuten voor rust brengt Koen van der Wolk de stand op 0-2. Met uitzondering van enkele kansrijke spelhervattingen kon Martinus verder geen gevaar stichten in de eerste helft.

Strafschop

In de rust werd er bij Martinus en Crombeen gedubd over het strijdplan. ,,We besloten het zo te houden en vertrouwden in het systeem. We gingen niet direct over tot ‘paardenmiddelen’”, was Crombeen open en eerlijk. Dat leek goed uit te pakken voor de Amstelveners, toen arbiter Puts al vroeg in de tweede helft een strafschop toekende aan de thuisploeg, na een matig verdedigende actie van Rotterdammer Cas Devilee. Björn van Breenen bracht Martinus op het scorebord: 1-2.

Winst

Martinus ging wat aanvallender spelen, om druk te houden op het doel van doelman Tom Rijkens. Een goede aanvalsopzet, met Sam Honsdrecht en afmaker Sem van Bruggen in de hoofdrol, leverde de gelijkmaker op: 2-2. Vanaf dat moment gingen beide teams vol voor de winst, allebei in een ander spelsysteem wat voor veel ruimte zorgde én kansen.

Het duel kon nog alle kanten op. Martinus was dicht bij de winst, maar ook Antibarbari wist van enkele slordigheden bijna te profiteren. ,,De inzet van Anthony Dean op een assist van Broos Krijger werd van de lijn gehaald, anders winnen wij deze wedstrijd nog met 3-2”, zag ook Crombeen.  

Intens

Trainer Crombeen en Patrick Kok (Antibarbari) blikten ieder op eigen wijze terug op de wedstrijd tussen hun ploegen. Antibarbari had zondagmiddag een middel gevonden om Martinus een beetje pijn te doen en net op tijd vond Martinus een medicijn om de schade te beperken. Door het puntverlies zijn de kussens opnieuw geschud op de ranglijst. De Meer is nu koploper, ZSGOWMS maakte korte metten met SDZ. ,,De competitie is nog lang, met heel veel punten te verdelen”, constateerde Crombeen na afloop. ,,Ik vond het een wedstrijd van hoog niveau. Beide teams zouden echt niet misstaan op eerste klasse niveau. Ik ben al met al best blij met het punt. De wedstrijd was in een hoge intensiteit, heel intensief. Bij hun vloeiden de krachten weg en wij waren nog behoorlijk fit. Iedereen vocht voor een resultaat, met veel duels. Ik beschouw Antibarbari nog altijd als een directe concurrent en dat is zondagmiddag weer bewezen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)