Geflatteerde 0-4 zege voor Wartburgia op AH ‘78

Na twee overwinningen en een nipt verlies had AH’78 alle reden om met vertrouwen uit te zien naar de wedstrijd tegen het sterke Wartburgia, waar ook nog eens vier basisspelers ontbraken. Toch liep het helemaal anders, zoals wel vaker in het voetbal.

Vanaf het begin zette Wartburgia hoog druk en dat leidde al na 10 minuten tot een fout in de verdediging van de thuisclub. Dylan van Dam profiteerde en gaf strak voor op Armando Cuvalay, die van dichtbij kon afronden. Het gaf de bezoekers extra vertrouwen en in de 22ste minuut was het opnieuw raak. Ditmaal gaf Cuvalay de voorzet die door Tim Koningmakkelijk kon worden binnen gekopt. AH ’78 kon er weinig tegenover zetten. Het rustig verdedigende Wartburgia gaf vrijwel niets weg op een kans voor open goal na die ver naast werd geschoten door de gehaaste spits. Net voor rust scoorde Daan van Dijk zelfs de derde goal na weer een scrimmage voor het doel.

Na rust een ander beeld. Wartburgia hing wat achterover en de felle thuisclub won nu vrijwel alle duels zodat er sprake was van een flink offensief. Ditmaal bleven de Amsterdammers met meer geluk dan wijsheid op de been, ook al doordat de ploeg uit Huizen weigerde de trekker over te halen op vaak luttele meters van het doel.

Dan gelden de oerwetten van het voetbal: “ Als jij ‘m niet maakt, dan doet de tegenstander dat.” De net ingevallen Matthijs Ramakers profiteerde optimaal van een wat ongelukkige uittrap van de AH’78 keeper en schoot de bal hard in de hoek. 0-4 is zeker een wat geflatteerde uitslag.