Geflatteerde 3-0 nederlaag voor DVVA bij EVC

DVVA heeft op bezoek bij EVC een 3-0 nederlaag geleden, maar het duel had ook heel anders uit kunnen pakken. Voetballende waren de Amsterdammers de betere en twee van de drie goals vielen pas in blessuretijd.

Halverwege de eerste helft opende EVC de score via Vincent Wissels. Hij werd bereikt met een goede dieptepass van Eric Tol en gaf Lode van Hattum vervolgens het nakijken. Hoewel DVVA de beste kansen had, wist het die niet te verzilveren met met een 1-0 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Na rust was het niet anders. Zo had Julian Laan een reusachtige kans één op één met EVC-goalie Sjors Out, maar schoot hij de bal recht op de doelman af. Ook de rebound werd niet omgezet in een goal. Een kwartier voor tijd was het wederom Laan met een grote kans, dit keer kopte hij naast na een afgeslagen corner.

In de tweede minuut van de blessuretijd besliste EVC het duel via Eric Tol. Even later werd het ook nog 3-0 via Brian Rossenaar. Door de nederlaag zag DVVA Jong Holland op de ranglijst voorbij komen. De Amsterdammers zakken op doelsaldo naar de derde plaats. Volgende week ontvangt DVVA in de laatste wedstrijd van 2022 Zandvoort. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a