Foto: Koos van der Leest

Geflatteerde nederlaag RODA’23 maakt einde aan foutloze reeks

Vorige week een geflatteerde zege op Diemen, nu stond RODA’23 aan de andere kant van de streep. De ploeg van Cor ten Bosch ging op eigen veld met 1-4 onderuit tegen Schoten. Daarmee werd de foutloze start een halt toegeroepen.

“Wij hebben een leuk ploegje, kunnen een behoorlijk niveau halen, doen het met eigen jongens, maar dit is de derde klasse. Er moeten geen wonderen van ons verwacht worden”, zei Ten Bosch. Na twee ruime zeges, 6-0 tegen Wijk aan Zee en 1-7 bij Diemen, waren de Bovenkerkers koploper. “Er stonden drie spelers uit de A-junioren in de basis en zij moeten nog leren dat ze nu tegen mannen spelen in plaats van jongetjes. Af en toe is het nog een beetje naïef. En soms loop je daardoor tegen zo’n geflatteerde nederlaag aan.”

Het begon goed voor de thuisploeg. Binnen dertig seconden vloog een voorzet van Romello Austin tot ieders verbazing rechtstreeks in het doel van Schoten: 1-0. De toeschouwers veerden direct op, want nog geen minuut later lag de bal aan de andere kant op de stip. Een lichte overtreding werd bestraft met een strafschop, die Lennaert Stuur benutte: 1-1.

De kracht van Schoten bleek in de omschakeling te liggen en dat merkte RODA’23 na negentien minuten opnieuw. De gasten kwamen er snel uit en Sven Bonhof schoot zijn ploeg aan de leiding: 1-2. Vlak daarna tikte Robin de Ridder van dichtbij uit een hoekschop de 1-3 binnen. “Wij hadden zeventig procent balbezit, zeker zeven honderd procent kansen, maar op zo’n moment gaat de tijd ook tegen je werken.”

Waar RODA’23 het via onder meer Thimo de Jager, Junior Tiller en Sjoerd Heijnen bleef proberen de aansluitingstreffer te produceren, gooide Schoten er in de blessuretijd nog een schepje bovenop. Wederom een tegenaanval en Randy Wolfsen bepaalde de eindstand op 1-4. “Vorige week vloog alles van ons erin bij Diemen, nu had Schoten dat geluk tegen ons.”

Ondanks de nederlaag blijft Ten Bosch positief. “Een jaar geleden hadden wij twee punten uit de eerste vijf wedstrijden, nu zes uit de eerste drie.” Volgende week gaan de Bovenkerkers voor de streekderby op bezoek bij Ouderkerk. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!