Home / Algemeen / Geflatteerde nederlaag voor Hoofddorp in derby van Haarlemmermeer

Geflatteerde nederlaag voor Hoofddorp in derby van Haarlemmermeer

Hoofddorp blijft nog altijd net boven de nacompetitiestreep in de zondag eerste klasse A bungelen. De ploeg van Jethro Abram ging op eigen veld met 0-4 onderuit tegen middenmoter DSOV, waardoor de Hoofddorpers niet van de huidige elfde plek afkomen.

Gekeken naar het eerste uur was er nauwelijks iets aan de hand voor de thuisploeg. Hoofddorp was ‘heer en meester’, vond Abram. “Wij hadden het betere van het spel en DSOV hanteerde de hele tijd de lange bal, waar zelfs spelers van hun pijn in hun nek van kregen.” Dat dit niet werd beloond met een openingstreffer, konden Kobina Plange (tot twee keer toe), Sven Wierda en Jasmin Ramic zich aanrekenen.

Bij een omschakeling van DSOV sloegen de bezoekers keihard toe. Joey Carolina tekende in de 63ste minuut voor de 0-1 en nauwelijks twee minuten later was de voormalig speler van OFC opnieuw trefzeker. Zijn voorzet verdween tot ieders verbazing in de kruising, achter de verbouwereerde Jan Ziere. “Daarna zag je het bij ons in elkaar storten. Je probeert na de 0-2 iets te forceren, maar eigenlijk was het klaar.”

Dat de bezoekers uit Vijfhuizen door doelpunten van Nayshel Marchena en Bryan Wilderom zelfs uitliep naar 0-4 gaf een vertekend beeld van de krachtsverhoudingen. De geflatteerde nederlaag zorgde er wel voor dat Hoofddorp nog altijd niet de stap naar de middenmoot kan maken.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Minke Wiggerink

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)