Home / Algemeen / Geflatteerde zege op AGB zorgt voor veel opluchting bij JOS/Watergraafsmeer

Geflatteerde zege op AGB zorgt voor veel opluchting bij JOS/Watergraafsmeer

JOS/Watergraafsmeer kan met vertrouwen toewerken naar de absolute topper in de zondag eerste klasse A: volgende week tegen koploper Fortuna Wormerveer. Op bezoek bij laagvlieger AGB maakte de ploeg van Roy van der Mije geen fout. In het laatste kwartier werden de punten veiliggesteld: 0-4.

“Vanaf de eerste tot de 95ste minuut hebben we de concentratie hoog gehouden en getracht hier te voetballen. Daar schortte het de laatste weken aan”, sprak Van der Mije tevreden. Hij was zichtbaar opgelucht. Voorafgaand was er de vrees dat een uitglijder op het slecht bespeelbare veld een streep zou zetten door de titelhoop van de Amsterdammers. Twee momenten kort achter elkaar beslisten het duel vervolgens in het voordeel van de bezoekers.

Eerst keurde scheidsrechter Van Dokkum een discutabel doelpunt van Jorik Hollewand goed, terwijl AGB-doelman Yavuz Sönmez overduidelijk werd gehinderd bij een hoekschop van Raymond Fafiani. De frustratie kreeg de overhand bij de thuisploeg, die aanvoerder Hayri Cakir met een rode kaart (twee keer geel) een kwartier voor tijd kwijtraakte. De thuisploeg miste Quincy Molly en Kevin Coenraad al met een schorsing en van de defensieve instabiliteit werd door JOS/Watergraafsmeer in de slotfase goed geprofiteerd.

In de eerste 75 minuten hield AGB zich knap staande. JOS had het meeste balbezit, maar kon hier zelden iets gevaarlijks uit produceren. Een inzet van Reggie Schaap werd door Mineo Berrenstein van de doellijn gehaald, Sönmez redde goed op een kopbal van Kevin Huijsman, Lionel Frederik mikte rakelings langs de verkeerde kant van de paal en Davey Claus zocht het doel te hoog. Ook ontsnapte AGB aan een strafschop toen Omar Limon door Lesley van Dams onderuit werd gehaald.

Tien minuten voor tijd ging de bal alsnog op de stip. Nu zag de arbiter wel een overtreding in het pootje lichten van Van Dams bij Limon. Vanaf elf meter maakte de spits geen fout: 0-2. “We wisten dat het niet makkelijk zou worden. We speelden ook niet groots, maar waren wel aan het strijden voor het ene puntje”, zei AGB-trainer Senel Cebar. “Veel meer was hier niet te halen. Bij 0-2 wilden wij nog iets proberen, maar veel kansen hebben we vandaag niet gehad.” Bij een 0-0 tussenstand dwong Omar el Aamrani JOS-doelman Halil Süzülmüs tot een zeer fraaie redding en op het moment dat de wedstrijd al gespeeld was, trof Mahir Ünver de paal.

In de slotfase kreeg JOS veel teveel ruimte van AGB om een grote uitslag neer te zetten. Renaldo Jongebloet en Limon tilden de stand naar 0-4, terwijl de bezoekers nog veel meer kansen onbenut lieten om echt aan het doelsaldo te werken. “Dat is juist belangrijk voor als we op gelijke hoogte komen”, weet Van der Mije. “Natuurlijk is het geflatteerd, maar we moeten echt wel uitlopen naar 0-6. Daar ben ik pissig over. Door de stand vergeet je het wat sneller, alleen heb ik het na afloop gewoon aangehaald.”

Na drie competitiewedstrijden op rij zonder zege heeft JOS/Watergraafsmeer de derde plek weer in handen. De achterstand op Fortuna Wormerveer bedraagt zes punten. Volgende week kan de spanning in een rechtstreeks duel worden opgevoerd. “Gelukkig hoef ik niemand te motiveren voor die wedstrijd. We gaan lekker jagen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)