Gehavend AGB wordt weggecounterd door FC Uitgeest

AGB is in de zondag eerste klasse A twee plekken op de ranglijst gezakt. De ploeg van Imdat Ilguy ging op bezoek bij FC Uitgeest met 3-0 onderuit en staat daardoor nu zevende.

Voorafgaand aan de wedstrijd moest er behoorlijk gepuzzeld worden door Ilguy, die vanwege absenties van de geblesseerden Mineo Berrenstein en Hursut Meric (allebei hamstringklachten) zijn hele rechterkant miste. Ook spits Rahim Abdul is nog altijd niet fit. Desondanks begon AGB goed aan het duel, totdat FC Uitgeest door een benutte strafschop van Jorn Brouwer vrij snel de touwtjes in handen nam: 1-0.

De Amsterdammers hebben dit seizoen nauwelijks in dezelfde opstelling kunnen spelen en die onwennigheid was ook in Uitgeest te zien. Net als een gebrek aan scorend vermogen, ondanks een paar goede mogelijkheden voor Bakary Jobe. Toen de thuisploeg – onder leiding van Ton Pronk (oud-trainer van KBV, Blauw Wit en DWV) – na een halfuur via Brouwer zelfs naar 2-0 counterde, liep AGB helemaal achter de feiten aan.

Tijdens de rust meldde ook Youssef Makraou (last van zijn voet) zich in de ziekenboeg van de Amsterdammers en kon er opnieuw gepuzzeld worden. In de tweede helft kreeg AGB voldoende kansen op een aansluitingstreffer. Jobe omspeelde zelfs de keeper, maar kreeg de bal er vervolgens niet in. Aan de andere kant van het veld behoedde doelman Selattin Dagasan zijn ploeg voor erger door een penalty van Brouwer te pakken.

De gestopte strafschop gaf AGB het gevoel dat er misschien iets te halen viel in Uitgeest. Het bleef bij hopen, want in de slotfase bepaalde invaller Gerben van Rossum uit een tegenaanval de eindstand op 3-0. FC Uitgeest neemt hierdoor op de ranglijst iets meer afstand van AGB.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt