Gehavend KDO lijdt terechte nederlaag in Utrecht

Na de verrassende 1-0 thuisoverwinning van vorige week op DCG, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen Kampong. In Utrecht kon trainer Raymond de Jong niet beschikken over vier potentiële basisspelers, te weten: Sven Vlasman (last van rug), Roy Verkaik (last van lies), Jesse Stange (ziek) en Joris Kortenhorst (vakantie). Op voorhand zou het dus sowieso een lastige middag gaan worden tegen de nummer vier in de 2e klasse B.

Bekijk alle uitslagen en de stand in Zondag 2b

Om 14:30 uur begon de wedstrijd op het sfeervolle complex van de grootste omnisportvereniging van Nederland. Van meet af nam Kampong het initiatief in de wedstrijd door verzorgd positiespel te spelen op het oude kunstgrasveld. De thuisploeg had dan ook meer balbezit en kwam uiteindelijk in de 24e minuut verdiend op voorsprong. Nadat de linksbuiten van Kampong zijn schot geblokt zag worden door Jesper Oudshoorn, was spits Daan Groot Zwaaftink alert en schoot in de rebound feilloos de 1-0 binnen. KDO kon hier in het restant van de eerste helft weinig tegenover stellen. Veelal werd de lange bal gehanteerd, ondanks de harde wind. Dit had onder andere te maken met het feit dat de Kwakelse middenvelders nauwelijks ingespeeld wilden worden. Met een 1-0 stand werd de rust bereikt.

Al snel na rust was Jim Klijn dichtbij de gelijkmaker in Utrecht-Oost. Zijn vrije trap in 47e minuut belandde echter op de lat en in de rebound werd de bal door een verdediger van Kampong van de lijn gehaald. Achteraf waren dit de enige wapenfeiten van KDO. Vlak hierna voorkwam Jesper Oudshoorn de 2-0 door, één op één met de spits van Kampong, als winnende uit de strijd te komen. In de 51e minuut was het alsnog raak voor de thuisploeg toen de rechtsbuiten geklungel achterin bij KDO genadeloos afstrafte, 2-0. Ruim tien minuten later besliste Kampong de wedstrijd definitief toen wederom rechtsbuiten Merijn Muskens trefzeker was, 3-0. In het laatste half uur was het voor KDO vooral tegenhouden en ervoor zorgen dat een monsterscore uitbleef. De schade bleef gelukkig beperkt tot drie tegentreffers, want Kampong troefde KDO deze middag op alle fronten af.

KDO is gezakt naar de tiende plaats op de ranglijst. Aankomende zondag sluit KDO de eerste seizoenshelft af bij DWS.

Tekst: Paul Hogerwerf

Archieffoto: Franca Dobbe