René de Jong - Foto: Jos Spitteler

Gehavend SCPB ’22 zakt na rust door het ijs tegen Velsen

SCPB ’22 heeft zaterdag niet weten te verrassen tegen Velsen. De Badhoevedorpers begonnen goed aan de wedstrijd, maar wisten het in de tweede helft niet vast te houden en gingen met 2-5 onderuit. “Een wat geflatteerde uitslag”, vond trainer Patrick van Leeuwen.

In de eerste helft speelde SCPB ’22 sterk, ondanks dat het al vroeg een tegenslag kreeg te verwerken. Dennis Dinkgreve viel al na twee minuten geblesseerd uit en vervanger Mitchell Theuns moest zich na tien minuten ook alweer laten wisselen. Toch slaagde de thuisploeg erin om op voorsprong te komen via Ralf Fenne. Maar op slag van rust volgde de volgende domper, Velsen maakte de 1-1 via Lars Schotvanger.

Na rust wist SCPB ’22 niet meer in het goede spel van de eerste helft te komen en maakte Velsen de 1-2 en 1-3, beide via Patrick Castricum. Halverwege de tweede helft werd het nog 2-3 via Bobby Bosma. Maar voordat SCPB ’22 dacht er nog een wedstrijd van te kunnen maken, lag de 2-4 van Cedric Girault al in het net. In de slotminuut werd het uit een penalty ook nog 2-5 van Splinter Haasbeek.

Met veel blessures en tegenvallende resultaten zit SCPB ’22 in de hoek waar de klappen vallen. Doordat ZOB een punt pakte, staat de ploeg uit Badhoevedorp nu op de laatste plaats. “Maar we blijven positief. We moeten er elke wedstrijd geloof in blijven houden. Het gevoel in de groep is goed en deze goede eerste helft kunnen we weer meenemen naar volgende week tegen IVV”, aldus Van Leeuwen.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Eerste klasse A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)