OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gehavend Sporting Martinus verslaat Nieuw West United

 

Koploper Sporting Martinus trad zondagmiddag met een gehavende ploeg aan tegen Nieuw West United. Het werd een wat rommelig duel, dat ook nog een kwartier gestaakt werd. Uiteindelijk won Martinus wel weer ruim: 0-5.

Al snel werd duidelijk dat Sporting Martinus voetballend weinig te vrezen had van tegenstander Nieuw West United. Na 10 minuten lag de 0-1 in het net. Een strakke corner van rechts door Jay Day belandde op het hoofd van de hoog boven zijn tegenstanders uit springende Siem Klok, die keurig in de linker benedenhoek raak kopte: 0-1. Binnen een minuut werd de score bijna verdubbeld, maar Ralph Rekkers stond buitenspel. Korte tijd later was het alsnog raak; dezelfde tandem zorgde voor afronding van een fraaie aanval. Anthony Dean brak door op rechts en leverde een puike voorzet af op de goed voor zijn man komende Rekkers, die in één keer effectief afrondde: 0-2. Luttele minuten later ontstond enige ophef tussen veel spelers van de gastheren en de scheidsrechter. Het spel lag lange tijd stil waarna de scheidsrechter besloot tot een afkoelingsperiode van een kwartier en beide teams de kleedkamers opzochten. Na de hervatting pakte Sporting Martinus de draad snel weer op. Een tweede slechte spelhervatting van de United-goalie werd wederom onderschept door Rekkers, die direct Dean bediende met een vrije doortocht richting de beheerst ingeschoten 0-3. Meer kansen waren er nog voor Sporting Martinus maar de score bleef tot de rust zoals deze was.

Na rust kwam Raghav Maheshwaran in het veld voor de geblesseerd geraakte Rekkers. Het tweede bedrijf was koud twee minuten oud toen keeper Danny de Bruijn met een verre uittrap de goed gestarte Dean bereikte. Hij gooide met de 0-4 de wedstrijd in het slot. Om verder blessureleed te voorkomen werd Dean na een uur vervangen door debutant Melle Rijnsburger. Vlak daarna ontstond een grote kans voor Nieuw West United, maar de bal ging net voor het doel langs. Het duel was gespeeld en een kwartier voor tijd kwam Nieuw West nog met 10 man te staan nadat Ilias Zerroug zijn tweede gele kaart kreeg. De thuisploeg eindigde de wedstrijd met negen man vanwege een blessure en gebrek aan wissels. Vlak voor tijd werd het via debutant Chantienne Brazil nog 0-5.

Een paar honderd meter verderop speelde ZSGOWMS met 2-2 gelijk tegen Swift en zo werd het weer een goede middag voor de Martianen. Volgende week zondag komt Purmerend, de huidige nummer 5, op bezoek. Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 3c

Bron: Oscar Spooren

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!