Home / Zaterdag 4b / Gehavend TOB stunt tegen concurrent Velsenoord

Gehavend TOB stunt tegen concurrent Velsenoord

TOB heeft ook de tweede thuiswedstrijd in 2020 in winst omgezet. Een prestatie van formaat tegen concurrent FC Velsenoord, dat in de stand in 4B op derde plaats staat, één plek boven de noord-Amsterdammers. Het mocht een klein wonder heten dat TOB een representatieve ploeg op de been wist te krijgen.

Door blessures, vakanties en een schorsing waren liefst acht potentiële basisspelers niet beschikbaar. Hierdoor moest de technische staf van TOB onder andere een beroep doen op de 39-jarige doelman Jeffrey Janssens uit de veteranen en de 36-jarige Dennis Koolmoes uit het tweede. De bank werd verder bezet door twee spelers van 19 en 16 jaar oud. De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door FC Velsenoord. De ploeg van trainer/coach Brian Tevreden won in oktober verdiend met 2-0.

Initiatief voor TOB

Daar waar de gastheren een storm verwachtten van de bezoekers, was het tot ieders verassing TOB dat in de beginfase het initiatief kreeg en nam. Velsenoord zette geen druk, waardoor de thuisploeg voorzichtig op kon rukken naar de helft van de gasten. Na wat speldenprikjes over en weer waren het de Amsterdammers die voor het eerst gevaarlijk werden. Een vrije trap van Miles Tigchelaar miste echter kracht, waardoor doelman Marvin Heft de bal makkelijk kon pareren.

Aan de andere kant was er een aanval voor de gasten te noteren. Over links kwam de voorzet van Shevan Mirachor voor de voeten van Rey Bosma-Aragones. Maar zijn schot vanaf twintig meter verdween naast het doel van Janssens. In de twaalfde minuut kreeg TOB wederom een vrije trap, recht voor het doel van Heft. José Bebeto Ngeze ging achter de bal staan en schoot met een hard zwabberschot de 1-0 tegen de touwen. De TOB-ers voelden dat er meer te halen was en gingen op zoek naar een tweede treffer. Daar waren ze ook erg dichtbij, maar Esterno Vreugd zag na een lange rush van achteruit zijn inzet via de lat over gaan.

Maar ook de ploeg uit Velsen liet zich wat vaker zien op de noord-Amsterdamse helft en was dichtbij de gelijkmaker. Velsenoord trof de lat uit een vrije trap vaan Bosma-Aragones en zo kwam TOB met de schrik vrij. Niet veel later verdubbelde de formatie van Remco van Twiller de score en wederom was het Ngeze die doel trof. Op ruim twintig meter van Heft speelde hij zichzelf goed vrij en schoot de bal met links kiezelhard de rechter kruising in, 2-0. Deze tweede treffer sloeg de Velsenaren uit het lood en daar maakte TOB direct gebruik van. Net voorbij het half uur sloegen de blauw-witten voor de derde keer toe. Weer was het Ngeze die een groot aandeel had. Uit een aanval van Velsenoord ontstond een messcherpe counter van de thuisploeg waarbij Ngeze de weg sprintende Sergay Gemin op maat bediende. Hij bedacht zich geen moment en trapte met een harde en sierlijke boog de 3-0 in de verre kruising.

Maar nog was de koek niet op in deze vermakelijke 1e helft. Een goede individuele actie van Mirachor bracht de bal in het vijf meter gebied, waar Raysten Presiere een teenlengte tekort kwam om de stand voor de gasten wat dragelijker te maken. Op slag van rust dacht TOB de wedstrijd definitief in het slot te drukken. Weer was het Vreugd die goed door kwam via de linkerkant. Zijn voorzet bereikte Johnny Mulder, die de bal onberispelijk hard via de onder kant lat binnen schoot. Maar doordat zowel scheidsrechter Radjkoemar Sardjoe als de assistent-scheidsrechter niet zagen dat de bal de doellijn gepasseerd was werd deze vierde treffer niet geteld. Zodoende bleef de ruststand steken op 3-0.

Ander spelbeeld

Direct na rust gaf de wedstrijd een heel ander spelbeeld te zien. Het was Velsenoord dat direct initiatief nam en de aanval zocht. TOB was veel minder scherp dan de eerste vijfenveertig minuten en liep achteruit. Omdat de thuisploeg zich ook niet herstelde na de openingsfase, was een tegentreffer van FC Velsenoord dan ook een kwestie van tijd. Deze viel dan ook na nog geen zeven minuten spelen. Weer was het Mirachor die aan de basis stond van een gevaarlijke en snelle aanval en dit keer was het wel raak. Een goede individuele actie van de linksbuiten bracht de bal bij Raul Aragones Gomez die niet twijfelde en in de korte hoek raak schoot, 3-1.

Ondanks de ruime voorsprong leek TOB van de leg. Er was geen rust meer in het spel en de passing was minder secuur, waardoor Velsenoord voelde dat er nog meer te halen viel. Telkens weer werd Mirachor gezocht en de TOB achterhoede had hier geen antwoord op. Het was wachten op de tweede treffer voor de gasten. Die viel dan ook, zij het met wat geluk, in de 65e minuut. Een vrije trap van Bosma-Aragones kwam via Janssens en de lat terug in het veld. Waarbij Presiere de rebound van dichtbij binnen tikte en zo de stand op 3-2 zette. De thuisploeg wankelde en dreigde om te vallen, ook al doordat spits Gemin niet helemaal fris meer was, waardoor de angel uit het aanvalsspel van TOB was.

Man of the Match Ngeze

Linksachter Vreugd werd naar de rechterkant verplaatst om het gevaar van Mirachor te beteugelen en dat lukte. Velsenoord trok met steeds meer spelers ten aanval, waardoor het achterin meer en meer ruimte weg gaf. Juist op het moment dat de aanwezige toeschouwers dachten dat de gelijkmaker nog zou vallen, maakte TOB vijf minuten voor tijd aan alle twijfel een einde. Weer was het Man-of-the-Match Ngeze die aan de basis stond en Gemin vrij voor het doel van Heft zette. Die liet zich deze kans niet ontnemen en schoot de bevrijdende 4-2 binnen. Tot grote opluchting van alles en iedereen dat TOB was. Vervelend genoeg zag de thuisploeg in de blessuretijd nog wel de ingevallen Amer Mobarak met een op het oog zware knieblessure uitvallen. In de stand kwam echter geen verandering meer, waardoor de tweede thuiszege in dit kalenderjaar voor TOB een feit was.

Het werd zo een mooie middag voor de TOB-ers. Concurrent De Meteoor leed puntverlies bij Wijk aan Zee en DZS leed puntverlies tegen Fortuna Wormerveer. Die laatste ploeg werd hiermee kampioen van de tweede periode.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB