Geinburgia zet met contractverlenging hoofdtrainer Van Buuren in op rooskleurige toekomst

Geinburgia gaat na de zomer door met Peter van Buuren. De hoofdtrainer, die aan het begin van zijn trainersloopbaan ook al eens eindverantwoordelijk was bij de vierdeklasser, keerde in de zomer van 2016 terug en maakt zich daarom alweer op voor zijn zesde seizoen op rij.

Hoewel Van Buuren al een tijdje bij Geinburgia zit, zag hij geen reden om de vereniging te verlaten. “Geinburgia is écht mijn cluppie dat ik samen met Hans Vermije, die het werkelijk geweldig doet bij de club en écht mijn maatje is, een warm hart toedraag”, vertelt de trainer. “Ooit begon ik hier als voetballer, rolde ik door naar het assistent-trainerschap en bereikte ik de positie van hoofdtrainer. Nadat ik een tijdje weg was, zag ik zes jaar geleden dat de tijd rijp was om terug te keren. Toentertijd dachten we aan twee jaar, maar daar komt elke keer weer een jaartje bij. Aangezien dit jaar weer een bijzonder seizoen is, besloot ik dat het zeker geen moment was om bij Geinburgia af te sluiten.” Buiten dat gevoel heeft Van Buuren nog genoeg doelen om te behalen. Van Buuren ziet komend seizoen onder meer de Onder-19 aansluiten bij de selectie. “Voor het eerst sinds jaren hebben we weer een selectie bestaande uit twee teams. Vier tot vijf spelers uit dit jeugdteam deden al regelmatig mee met het eerste elftal, wat hun talent nog maar eens laat zien. Maar ook andere spelers uit dat team zijn zeer talentvol. Dus wat dat betreft ziet de toekomst rooskleurig eruit.”

Bij Geinburgia staan uiteraard de prestaties voorop, maar ook de lange termijn vindt het bestuur zeer belangrijk. Daaronder valt onder meer de ontwikkeling van de talenten. “We moeten deze jongens écht de kansen geven die ze verdienen, zodat ze dit over een paar jaar terugbetalen. Daarbij moeten we niet altijd naar de stand in de competitie óf tijdens een wedstrijd kijken. Van vijf minuten invallen wordt een speler natuurlijk niet beter, dus moet hij meer minuten maken. Bovendien vraagt de club mij om het dorpse in de vereniging te behouden.” Van Buuren vreest met de nieuwe spelers in de gelederen allerminst dat het tussen hem en de club al op is. “Er valt veel werk te verrichten om een team te maken waarmee Geinburgia weer jarenlang voort kan. Het zou perfect zijn als het ons lukt om een vaste vierdeklasser te worden. De potentie hebben de jongens zeker, want sommige talenten zijn nu al rijp voor het eerste elftal. Het niveau kan de komende jaren alleen maar groeien.”

Tekst: Jordi Smi

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)