Home / Zaterdag 1a / Geklungel Monnickendam helpt ZOB aan 3 punten

Geklungel Monnickendam helpt ZOB aan 3 punten

Een streekderby zaterdagmiddag: Monnickendam en ZOB namen het tegen elkaar op. Vorig seizoen won ZOB beide duels. Ook dit keer trok ZOB het duel naar zich toe: 0-1.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 1a

Al vroeg in de wedstrijd moest ZOB wisselen. Nadat Monnickendammer Jesse Braspenning en ZOB-speler Wouter van Os een duel uitvochten, was laatstgenoemde zo duizelig dat hij zich moest laten wisselen. ZOB liet zich echter niet van de wijs brengen en trok het spel naar zich toe, al leverde dat geen echte kansen op. Ook de Monnickendammers konden geen potten breken. Zo ging het spel over en weer tot de 35ste minuut. Keeper Koster speelde Monnickendam-speler Samir Moustafa aan, die echter gedekt stond en deze verspeelde klungelig de bal op een gevaarlijke plek. De bal kwam precies voor de voeten van Kevin Grent, die zag keeper Koster te ver voor zijn doel staan bedacht zich geen moment. Hij verschalkte hem met een lob: 0-1. Dat was tevens ook de ruststand.

Na de thee een zelfde spelbeeld: aan beide zijden golvende aanvallen, zonder echte kansen te creëren. Tot een kwartier voor het einde, toen Monnickendam alles of niets ging spelen. ZOB probeerde daar van te profiteren door Monnickendam de genadeklap te geven, maar keeper Dani Koster stond zijn mannetje en belette Stefan van Wonderen tot twee keer toe het scoren. Monnickendam kon weinig tot geen kansen creëren en zo eindige het duel in een 0-1 zege voor ZOB.

Monnickendam gaat volgende week op bezoek bij Roda ’46, ZOB ontvangt Argon.

Bekijk hier alle foto’s van José Mol

 

Send this to a friend