Gelijkspel bij DWS – FC Weesp

Het duel tussen DWS en FC Weesp eindigde zondagmiddag in een 2-2 gelijkspel. De bezoekers waren op een 0-2 voorsprong gekomen, maar DWS wist dat in het laatste kwartier recht te zetten.

Halverwege de eerste helft kwam Weesp op voorsprong dankzij Achraf Lamhamdi. De wedstrijd ging tot dat moment grotendeels gelijk op, maar Weesp was effectief. 0-1 was ook de stand bij rust. Na rust was het spelbeeld hetzelfde en konden de bezoekers de voorsprong verdubbelen via Jesse Rijnsburger. Weesp onderschepte de bal op het middenveld en counterde zichzelf naar de 0-2.

Bij DWS was er ontevredenheid over de eerste helft en dus had Patrick van Leeuwen zijn ploeg in de rust al anders neer gezet: “We zijn in de tweede helft in een andere formatie gaan spelen en gingen ook meteen één op één spelen. Ik was ervan overtuigd dat er op die manier kansen gingen komen.” Maar voor het nieuwe plan goed lukte, werd het dus eerst 0-2. Het duurde tot een kwartier voor tijd voordat de 1-2 van Touvarno Pinas viel. Daarna kwam het geloof bij DWS er en werd het via Daryl Bobson, op aangeven van Pinas, alsnog 2-2.

Er waren nog een kleine tien minuten voor nog een goal, maar dat was niet genoeg voor DWS. “De eerste helft was gewoon echt niet goed van onze kant. In de tweede helft hebben we het goed opgepakt en kwamen we sterk terug, maar helaas was er te weinig tijd voor een derde goal”, aldus Van Leeuwen. Zijn collega Dick-Jan Ente kon leven met een punt: “Dit hadden we ook echt weer even nodig. Natuurlijk is het jammer dat als je 0-2 voor staat, je dat niet vast kan houden. Maar we hebben het vandaag over het algemeen goed gedaan.”

DWS gaat komende week op bezoek bij IVV, terwijl FC Weesp VVIJ ontvangt. Een belangrijk duel om punten te pakken, als Weesp boven de streep wil blijven. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Archieffoto: Jos Spitteler