Gelijkspel bij Monnickendam tegen Huizen (1-1)

Zaterdag ontving VV Monnickendam SV Huizen. Eerder dit seizoen verloor Monnickendam met 1-0 op bezoek bij Huizen, na een late penalty. De ploeg van Ab Persijn had dus een en ander recht te zetten. Gezien de stand op de ranglijst zijn punten hard nodig. Aan het duel met Huizen werd een punt overgehouden, de wedstrijd eindigde in 1-1.

Vanaf de aftrap was het al direct duidelijk dat Huizen voor de winst kwam. Het was aan Monnickendam-keeper Dani Koster te danken dat zijn ploeg al na één minuut spelen niet op achterstand kwam. Een schot op doel werd door hem met een katachtige sprong uit de kruising gehaald. Monnickendam was gewaarschuwd. Na vijf minuten was het Donny Reugenbrink die Huizen-keeper Joshua Lo-Asioe verraste. Uit een vrije trap Reugenbrink de doelman te ver voor zijn doellijn staan en lepelde de bal over hem heen. Via de onderkant van de lat kwam de bal weer het veld in, waardoor de brilstand nog op het scorebord stond. Ondanks dat Huizen voetballend de betere was, kwam de thuisploeg op voorsprong. Tom Pruim haalde uit, maar Lo-Asioe redde in eerste instantie. De rebound was een prooi voor Jeffrey Gits, via de borst van Jeroen Lamme verdween de bal in eigen doel. Ondanks een heersend Huizen wist Monnickendam, met dank aan keeper Koster, met een 1-0 voorsprong de rust te halen.

De tweede helft drong Huizen steeds meer aan en het was weer aan Koster te danken dat Monnickendam standhield. De verdedigers van Monnickendam deden er ook alles aan om Huizen te stoppen. Tot de tachtigste minuut hield Monnickendam stand. Invaller Robert Knul maakte de gelijkmaker: 1-1. In de slotfase streden beide ploegen voor de overwinning, er werd niet meer gescoord.

Volgende week gaat Monnickendam op bezoek bij ZOB. Klik hier voor de uitslagen, standen en het programma van de zaterdag eerste klasse.

Verslag en foto: Jan Slaats

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)