Home / Algemeen / Gelijkspel bij WV-HEDW – Voorschoten’97

Gelijkspel bij WV-HEDW – Voorschoten’97

Vorig weekend liep WV-HEDW tegen het eerste puntverlies van het seizoen 2021/2022 aan. Het werd 1-1 tegen Forum Sport. Deze zaterdag werd er eveneens met 1-1 gelijkgespeeld, ditmaal was er een remise tegen Voorschoten’97. De bezoekers uit Voorschoten keken bijna de gehele wedstrijd tegen een 1-0 achterstand aan, maar keerden toch met een punt huiswaarts door een goal in de blessuretijd.

Terwijl het spel nog geen vijf minuten onderweg was, kwam WV-HEDW al op voorsprong. De bal werd over de verdediging gewipt. Damien de Vegt ontsnapte aan buitenspel en werkte de bal over de keeper: 0-1. Het eerste kwartier kon de thuisploeg blijven combineren en ging het leer van voet naar voet. Hierna kwam Voorschoten meer uit z’n schulp, de ploeg van trainer Nick Poot werd steeds beter. Ook kreeg WV-HEDW een domper te verwerken. Joost Heij viel met een blessure uit. Zijn positie in de punt aanval werd overgenomen door Jacy Engelander.

Met een half uur op de klok ontstond de beste mogelijkheid voor Voorschoten. De bal kwam voor en Thom Wijnalda schoot op doelman Matthijs Kuiper. De doelman kon het schot niet controleren, dus verdediger Jordy Dijkhuizen ruimde de bal op. Dezelfde Voorschotense aanvaller, Wijnalda, kon enkele minuten later een voorzet net niet omzetten in een schot tussen de palen. Een gevaarlijke actie was het wel. Voorschoten dwong de Amsterdammers in het defensief, maar WV-HEDW bleef op de been door een goed keepende Kuiper. De Vegt kon, met nog een paar minuten op de klok in de eerste helft, zijn tweede binnen schieten. Invaller Engelander ontsnapte aan buitenspel en legde af op De Vegt. Het schot werd echter gepakt door de Voorschotense doelman Stephan van der Niet.

Na rust werd De Vegt weer in stelling gebracht. Hij kon net geen kracht achter de diepe bal zetten, waardoor het rollertje eenvoudig kon worden gepakt. Het was weer een mogelijkheid om de score te vergroten. Ashraf Azzouz kon de score verdubbelen. Een hoekschop nam hij in een keer op zijn pantoffel, de bal scheerde rakelings over de lat. Bij WV-HEDW viel nog een aanvaller geblesseerd uit. De Vegt had een enkelblessure en moest het veld verlaten, hij werd vervangen door debutant Dylan Cardol. In de tweede helft nam de thuisploeg meer de tijd en begon Voorschoten met aandringen. De bezoekers waren strijdbaar en waren op jacht naar een punt, er werd gevoeld dat een punt haalbaar was. Het werd pompen en dat sorteerde effect. Net in de blessuretijd kreeg Voorschoten een vrije trap. De bal werd voor gewipt, waarna een waar gevecht om de bal volgde. Uiteindelijk kreeg Marc van der Voorst de bal tegen de touwen en bepaalde stand op 1-1.

Volgend weekend gaat WV-HEDW op bezoek bij de hekkensluiter Die Haghe. Bekijk hier de andere uitslagen uit de eerste klasse zaterdag. Hier vind je eveneens het programma en de stand.

Foto’s zijn gemaakt door Jos Spitteler. Hier vind je het album met veel meer foto’s. Zeker het bekijken waard.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)