Home / Hoofdklasse A zondag / Gelijkspel hoogst haalbare voor JOS Watergraafsmeer
Raymond Fafiani

Gelijkspel hoogst haalbare voor JOS Watergraafsmeer

JOS Watergraafsmeer kwam zondagmiddag niet verder dan een gelijkspel. De Amsterdammers speelden 1-1 tegen en bij RKAVV.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Hoofdklasse A Zondag

De ploeg van Cor ten Bosch ging sterk van start en creëerde binnen enkele minuten zijn eerste kansen. Via Raymond Fafiani kwam de bal terecht bij Tim Plemper die hoog over het doel van Mike ten Kroode schoot. Ook de tweede kans van de wedstrijd was voor JOS Watergraafsmeer. Ditmaal draaide Kevin Huijsman op het middenveld schitterend weg, waarna hij Reggie Schaap wegstuurde. De vleugelaanvaller zag de keeper echter redden.

Een aantal minuten later leek JOS Watergraafsmeer alsnog de openingstreffer te maken. Wederom was het Schaap die gevaarlijk was en snoeihard de lat raakte. De rebound kwam terecht bij Huijsman die scoorde, maar de uitblinker op het middenveld stond buitenspel. De Amsterdammers waren stukken beter, waardoor het wachten was op de 0-1. Desondanks viel de eerste treffer aan de andere kant. Lovette Felicia draaide vanaf de linkerkant naar binnen en schoot de bal stijf in de kruising: 1-0.

Het was een behoorlijke tik voor JOS Watergraafsmeer, dat een aantal minuten nodig had de vroege tegentreffer te verwerken. In de fase erna probeerde het kansen te creëren en werden de bezoekers enkele keren gevaarlijk. Tweemaal was het Tim Plemper die de gelijkmaker kon maken, maar hij kreeg de bal niet tegen de touwen. De gelijkmaker viel vlak voor rust alsnog. Een schitterende pass van Fafiani ging over de RKAVV-verdediging heen. Plemper nam de bal aan, omspeelde zijn tegenstander en schoot koelbloedig raak: 1-1.

Beide ploegen gingen daardoor met een gelijke stand de rust in. In de tweede helft was de openingsfase voor RKAVV. Het probeerde een vroege voorsprong te realiseren, maar Zakaria Amrani, die voor veel gevaar stichtte, zag zijn schot richting de kruising naast gaan. Vlak daarna werd Rico de Boer diep gestuurd, maar stond Rene de Jong klaar de bal op te vangen.

In de loop van het tweede bedrijf probeerde Cor ten Bosch het verschil te maken door een aantal aanvallende wissels door te voeren. JOS Watergraafsmeer werd daarmee gevaarlijker op de vleugels, maar wist niet op voorsprong te komen. Aan het einde van de wedstrijd kreeg RKAVV de betere kansen om alsnog met de overwinning ervandoor te gaan, maar De Jong stond een aantal keer in de weg en sleepte zo een gelijkspel over de streep.

Ten Bosch was na afloop tevreden met het gelijkspel. “Ik denk dat we in de openingsfase sterker waren, maar vervolgens komen we met pech op een achterstand. Daarna proberen we het op te pakken en scoren we vlak voor rust de gelijkmaker. In de tweede helft probeerde ik wat aanvallende wissels door te voeren om alsnog de drie punten mee naar huis te nemen. Uiteindelijk is echter een gelijkspel meer dan verdiend”, aldus de trainer van JOS Watergraafsmeer.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Ineke Hofland

Send this to a friend