Gelijkspel Sporting 70 & ZSGOWMS; hoofdrol scheidsrechter

De koppositie in de tweede klasse zondag was binnen handbereik voor ZSGOWMS, want koploper Sporting Martinus verspeelde punten. Toch kon ZSGOWMS niet profiteren van deze misstap, want het bleef zelf steken op een 3-3 gelijkspel op bezoek bij het Utrechtse Sporting 70.

Assistent-trainer Sebastiaan Fritz baalde enorm. “Eerst kwamen er spelers te laat, waardoor er andere spelers gingen starten. Vervolgens startten we de wedstrijd erg stroperig.” De bezoekers uit Amsterdam kwamen 1-0 achter doordat Tijn de Bree voor Sporting 70 scoorde. Voor rust kwam ZSGOWMS nog wel 1-2 voor. De gelijkmaker werd gemaakt door Gregory Nelson, uit een vrije trap van Kursat Cil. De tweede treffer werd gemaakt door Noureddine Harrouni, na een steekbal. “Ook maakten we nog een doelpunt, alleen deze bleek buitenspel te zijn”, aldus Fritz. “De scheidsrechter volgde consequent de grensrechter van Sporting 70, terwijl onze assistent werd weggewuifd.” Terwijl ook de ZSGOWMS-lijnrechter voor buitenspel vlagde, werd het eigen doelpunt van ZSGOWMS toegekend. Arbiter Giovanni Verhoeve wuifde het signaal weg en Sporting 70 kwam op gelijke hoogte.

De Utrechtse ploeg kwam via De Bree op een 3-2 voorsprong, maar Harrouni maakte de Amsterdamse gelijkmaker en toen stond het weer gelijk: 3-3. Assistent-trainer Fritz was ontstemd over het handelen van de arbiter. “Daarna ging Donny van der Pol twee keer diep. De eerste keer werd hij onderuit geschopt door de keeper van Sporting 70. Je hoorde echt dat hij hem raakte. Maar de scheidsrechter gaf Van der Pol geel wegens een schwalbe… In de kleedkamer kon je zien dat hij wel duidelijk geraakt was…” Wel erkent Fritz dat iedereen een fout kan maken. “Dat hoort er natuurlijk bij, dat doen spelers ook. Dat doen wij als staf ook, dat is onderdeel van het spel.” Alleen Van der Pol kreeg nogmaals geel. “Bij de tweede keer diepgaan werd er een overtreding op hem gemaakt. Maar scheidsrechter Verhoeve gaf Van der Pol zijn tweede geel, wéér wegens een schwalbe.” En dat zit de trainer niet lekker. “Iedereen kan een slechte dag hebben, maar dit sloeg alles. Vervolgens floot de leidsman erg vroeg af, daar waren beide ploegen niet blij mee.”

“We hadden de koppositie inderdaad kunnen pakken, maar we hebben eerder al punten verloren.” Nu gaat de blik van ZSGOWMS naar het duel op Altior. Volgende week wordt om 14:00 afgetrapt op Sportpark Ookmeer. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)