Gelijkspel tegen Zaanlandia biedt vertrouwen voor Zeeburgia

Zeeburgia heeft het eerste punt binnen in de zondag eerste klasse A. Na vier nederlagen op rij speelde de ploeg van Bert Blank met 1-1 gelijk tegen Zaanlandia. Daardoor zijn de Amsterdammers, die nog wel hekkensluiter blijven, van de hatelijke nul af.

Bij Blank was er duidelijk sprake van opluchting en vertrouwen. “We weten dat het erin zit. Een overwinning zou nog beter zijn, maar voor de spelers en de staf is dit ook hartstikke mooi.” Voor de wedstrijd tegen Zaanlandia had de oefenmeester voor een andere tactiek gekozen. Aanvallen met twee buitenspelers en twee spitsen in de punt, bij balbezit voor Zaanlandia compact verdedigen.

Die eerste tactische wijziging wierp na vier minuten meteen zijn vruchten af. Bij een voorzet van Jamil Moestalem stonden er opeens drie Zeeburgia-aanvallers voor het doel. Eén daarvan, Gianni Refos, kon bij de tweede paal beheerst de 1-0 binnen schieten. Die voorsprong leek ook de rust te halen, totdat Zaanlandia vlak voor de theepauze toesloeg uit een vlijmscherpe counter na een afgeslagen hoekschop van de Amsterdammers. Burak Bulduk trok de stand gelijk: 1-1.

De gelijkmaker op slag van rust was een flinke domper voor Zeeburgia. “Van dat soort foutjes moeten wij leren, tegen JOS (5-0) kregen we een identiek doelpunt tegen”, blikte Blank terug. Tijdens de rust haalde de oefenmeester de wedstrijd van vorige week aan. Tegen FC Uitgeest stond het halverwege 2-2, uiteindelijk werd er met 6-2 verloren. “Dat mocht ons niet nog een keer overkomen.”

In de tweede helft kreeg verdediger Kenena Ebuleu een grote mogelijkheid om de voorsprong te herstellen. Hij torende boven iedereen uit, maar zijn kopbal werd door de doelman knap over de lat getikt. Aan de andere kant van het veld had Zeeburgia-keeper Eric Antwi ook een fraaie redding in petto om de 1-1 op het scorebord te houden. Zo bleef het gelijk. “De jongens hebben er keihard voor gewerkt. Het is niet zo dat het vlekkeloos ging, maar dit geeft de burger moet. We hebben weer een stapje vooruit gezet.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.