Gelijkspel voor AFC tegen Hollandia (2-2)

Dinsdagavond speelde AFC op het eigen sportpark Goed Genoeg het tweede oefenduel van de voorbereiding. Hollandia was daarbij de tegenstander op het nieuwe kunstgrasveld 7. Na 90 minuten was de stand in evenwicht: 2-2. Opvallend: aan de kant van AFC startte de gestopte Magid Jansen in de basis.

In de eerste helft kreeg AFC legio kansen. Al na 10 minuten was Yordi Teijsse dicht bij de 1-0, maar hij zag zijn inzet op de paal belanden. Een paar minuten later was het wel raak voor hem, via een afstandsschot. Teijsse kreeg nog voor rust nog 2 goede mogelijkheden, maar zag een kopbal en een schot net naast het doel gaan.

Vlak na rust was het Raily Ignacio die de voorsprong voor AFC verdubbelde. Daarna was het de beurt aan Hollandia. De ploeg uit Hoorn profiteerde goed van de vele wisselingen bij AFC. Er ontbreken op dit moment 8 spelers vanwege een blessure en Derre Kwee is nog op vakantie. Daardoor was er ruimte voor spelers als Milan Egberts, die komend seizoen in principe voor Jong AFC speelt. Hollandia profiteerde zoals gezegd goed en zorgde met goals in de 70e en 88e minuut voor de 2-2 eindstand.

Opstelling AFC:  Sharique Hovenkamp, Magid Jansen, Dalian Maatsen, Thomas van den Houten, Gevero Markiet, Milan Hoek, Djuric Ascension, Fouad Belarbi, Matthijs Jesse, Yordi Teijsse en Sherinho Griffith