Home / Vrouwen Hoofdklasse B / Gelijkspel voor Buitenveldert vrouwen tegen Eindhoven
Rochelle Poepon

Gelijkspel voor Buitenveldert vrouwen tegen Eindhoven

De eerste competitiewedstrijd na de winterstop leverde de Buitenveldert vrouwen direct een punt op. In de wedstrijd tegen Eindhoven bleef de stand steken op 1 – 1.

Voor Rochelle Poepon was het een belangrijke middag. Poepon startte dit seizoen in de selectie van Excelsior Barendrecht, maar kwam vanwege haar knieblessure weinig aan spelen toe. Nu, bij de start van de tweede seizoenshelft maakt Poepon weer deel uit van de Buitenveldert selectie. De start van de wedstrijd was voortvarend en al in de 5e minuut kwam BTV vleugelspits Kiara op tijd voor het doel om de voorzet van Rochelle af te ronden. Hoe zuur was de 20e minuut voor Rochelle toen ze door een ongelukkige botsing opnieuw met een knieblessure moest uitvallen. Die vroege voorsprong had in de loop van de eerste helft al veel groter uit kunnen pakken. BTV creëerde tal van goede kansen, maar de bal wilde niet achter de keepster verdwijnen. Zo bleef de stand bij rust op 1 – 0 steken.

In de tweede helft gaf de wedstrijd hetzelfde spelbeeld, hoewel het aantal grote kansen voor BTV iets minder was dan in de eerste helft. Eindhoven had het geluk aan haar zijde dat er niet meer werd gescoord door BT. Dat geluk manifesteerde zich helemaal in de 73e minuut, toen de gelijkmaker uit de lucht kwam vallen. In het restant van de wedstrijd probeerde BTV alsnog de winst binnen te halen, maar ook in deze fase was het geluk niet aan BTV-zijde.
Hoewel de winst verdiend was geweest, is ook dit gelijke spel tegen het hoger geplaatste Eindhoven bemoedigend. Er volgen nog een reeks wedstrijden waar een goed resultaat zeker mogelijk is.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)