Gelijkspel voor FC Weesp en KDO na vermakelijk duel

In zondag 2b stond dit weekend een belangrijk duel op het programma. FC Weesp ontving KDO. KDO begon net als FC Weesp moeizaam, maar had inmiddels een voorsprong van 7 punten opgebouwd na een goede reeks. FC Weesp-trainer Maykel Tak moest wat puzzelen met zijn opstelling aangezien Daan Brandse en Marcin Kmiecik niet beschikbaar waren. Uiteindelijk stond zondag de Onder-19 speler Floris Lukken in de basis. Ook bij KDO moest er wat gepuzzeld worden. Joris Kortenhorst ontbrak vanwege vakantie. Roy Verkaik nam zijn plaats in en Erik Verbruggen startte als linksback als vervanger van de licht geblesseerde Mitchel Smits.

Na de minuut waarin er niet werd gevoetbald om aandacht te vragen om te stoppen met racisme, ging KDO opportunistisch van start. Direct de diepte zoeken en voor de tweede bal gaan, zoals dat zo mooi heet. Al in de 6e minuut was het raak voor KDO. Een dieptebal van KDO viel tussen de laatste linie en de keeper. Bart Hoving pikte de bal op, maar werd gevloerd door een van de verdedigers van FC Weesp. Penalty. Matthijs van Rijn schoot de penalty vlekkeloos binnen. 0-1. Na een kwartier moest FC Weesp zijn eerste wissel al toepassen. Aanvoerder Bart Tijnagel was wat ziekig en bleek niet langer door te kunnen. Davey van Aalderen was zijn vervanger. Na ongeveer 20 minuten kwam FC Weesp bijna op gelijke hoogte. Jesse Rijnsburger opende het spel vanaf rechts over de hele naar links. Job Vermeulen nam de bal goed aan, versnelde naar de achterlijn en gaf strak voor. Daar stond Floris Lukken op de goede plek om de bal goed in te schieten. Keeper Jesper Oudshoorn van KDO stond ook op de goed plek en kon de bal klemvast redden.

FC Weesp kwam qua veldspel terug in de wedstrijd. Het spel ging op en neer, zonder echt veel kansen. Enkele minuten later ging KDO weer in de aanval. Een bal in de diepte stuiterde tussen een aantal spelers door. Joeri Stange kon de bal oppikken en door op Arno Copier. De spits werd gevloerd, terwijl ook de bal werd gespeeld. De scheidsrechter gaf opnieuw een penalty. Matthijs van Rijn schoot de bal dit keer in de andere hoek. Copier zat er dichtbij, maar kon hem niet stoppen. FC Weesp kwam in de laatste minuut voor rust nog terug. Milan Geertsma legde de bal op het randje 16 breed op Jasper Foppen. Foppen schoot de bal geplaatst in de verre hoek. 1-2. Met deze stand gingen de ploegen de rust in.

In de tweede helft waren de ploegen in het begin aan elkaar gewaagd. Van Rijn had twee goede kansen om zijn hattrick compleet te maken, maar verzuimde dat. Het spelbeeld veranderde toen na iets meer dan tien minuten spelen linksback Erik Verbruggen van KDO tegen zijn tweede gele kaart aanliep. Hiermee kantelde de wedstrijd. Vrij snel pleegde FC Weesp ook een aanvallende wissel. Jurre ten Brug werd vervangen door Arian Hamiti.

Vijf minuten later nam Milan Geertsma een vrije trap op Jasper Spanjerberg. Ze gingen een dubbele een-twee aan. Geertsma kon uiteindelijk vanaf de linkerkant strak voorzetten. De voorzet werd nog afgeslagen. De rebound was voor Job Vermeulen die de bal strak in de bovenhoek schoot. 2-2. Met nog een half uur te spelen. KDO ging zich ingraven en gokken op de counter. De spitsen kwamen er nog regelmatig gevaarlijk uit. Aan de andere kant had FC Weesp het merendeel van het balbezit. Jasper Spanjerberg verdeelde het spel goed. Tot 20 à 25 meter van het doel van KDO kon FC Weesp vrijuit voetballen. Alleen kon FC Weesp moeilijk de gaten in de verdediging vinden. Passjes kwamen net niet aan, net te kort of net te lang. Het bleef spannend tot de laatste minuut. Zou er nog een winnaar komen? Uiteindelijk kwam Job Vermeulen nog dichtbij met een kopbal na een voorzet van Milan Geertsma, maar de kopbal ging voorlangs. Na 90 minuten en een beetje vond de scheidsrechter het mooi geweest en floot voor het laatst.

KDO staat nu achtste, FC Weesp bezet de dertiende plaats. RODA ’23 en DIOS, de andere twee ploegen onderin, speelden onderling gelijk. Dat biedt perspectief voor Weesp, dat volgende week uit speelt bij DWS. KDO ontvangt volgende week DCG.