Home / Algemeen / Gelijkspel voor Sporting Martinus in topper met VSV

Gelijkspel voor Sporting Martinus in topper met VSV

Voor Sporting Martinus stond zondag de topper met VSV op de planning. De bezoekers uit Velserbroek doen ook nog mee in de titelstrijd en waren bij winst weer helemaal aangehaakt. VSV kwam op een 0-2 voorsprong, maar Martinus kwam terug tot 2-2.

Sporting Martinus probeerde met verzorgd voetbal de tegenstander onder druk te zetten, maar het was VSV dat al na vijf minuten op voorsprong kwam. Er werd door de Martinus-grensrechter gevlagd, maar de goal bleef staan. Toch liet de thuisploeg zich niet van de wijs brengen en werd het een paar keer dreigend. Aan de andere kant was VSV uit een counter dicht bij de 0-2, maar rolde de bal net voorlangs. Halverwege de eerste helft ontstond een opmerkelijke situatie, toen doelman Van der Aar de doorgebroken Luka Misumi probeerde af te stoppen. Hij maakte daarbij hands te maken buiten het strafschopgebied. De scheidsrechter besloot het bij alleen een vrije trap te laten.

Tien minuten voor rust werd het dan toch 0-2. Een hoge voorzet werd niet goed verwerkt en Moreno Blom pegelde de 0-2 binnen. Maar nog voor de rust deed de thuisploeg iets terug. Bo de Bruijn onderschepte de bal, demarreerde over de as richting vijandig strafschopgebied en leverde een fraaie steekpass op Misumi af. Hij speelde zich behendig vrij, maar zag twee schoten geblokt worden. Dean maakte het uiteindelijk af: 1-2.

In de rust werd de geblesseerde Björn van Breenen vervangen door Broos Krijger. Martinus was sterker, maar creëerde weinig kansen. Er volgde wel nog een blessure. Ralph Groenteman moest met een schouder uit de kom het veld verlaten en werd vervangen door Ralph Rekkers, zelf net terug van een blessure. Een kwartier voor tijd moest ook Krijger er weer af, hij was de hele week ziek geweest en nog niet fit. Sem van Bruggen verving hem. Zo was het een rommelige slotfase met blessures en wissels, maar Sporting Martinus bleef jagen op de gelijkmaker. En die kwam er, via Rekkers.

Zo werd het 2-2 en houdt Martinus VSV op vier punten afstand en ZSGOWMS op twee. Volgende week gaat Martinus op bezoek bij Nieuw West United. Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 3c

Bron: Oscar Spooren

Send this to a friend