Gelijkspel voor WV-HEDW tegen Forum Sport

Kersverse kampioen WV-HEDW heeft op bezoek bij Forum Sport met 1-1 gelijk gespeeld.

Nadat de WV-spelers door de erehaag van Forum Sport het veld op waren gekomen, kon er afgetrapt worden. De Amsterdammers deden dat met een iets andere opstelling dan de afgelopen weken. Zo kregen de jonge backs Sureyo Macrander en Oscar Abouseada beiden rust. Jack van Moerkerk en Tim van der Meulen waren de vervangers achterin. Damien de Vegt had in de spits een basisplaats en ook Roy van Essen verscheen aan de aftrap.

De Amsterdammers zochten vanaf de start de aanval en al snel moest Justin van Look ingrijpen na een inzet van Ashraf Azzouz en even later wederom bij een afstandspoging van Kick van Aelst. Ook Forum Sport kreeg kansen, zoals de kopbal van Edoardo Suarwalt en een schot van Maximiliano do Sacramento Castro. Laatstgenoemde hield de Amsterdamse defensie sowieso behoorlijk bezig, maar Matthijs Kuiper wist een goal te voorkomen.

De tweede helft was onrustiger. Na ruim een uur spelen kreeg Forum Sport een penalty na hands van Nicks Lammers, maar Kuiper stopte de inzet van Haitma El Marid. Even later kreeg ook WV-HEDW een penalty, nadat Roy van Essen werd gevloerd. Het leverde rood op voor verdediger Timo Ploemen en na protesten ook rood voor de trainer van Forum Sport. De wedstrijd werd daarna tien minuten gestaakt om de rust terug te laten keren. Daarna kon de penalty alsnog genomen worden en die werd door Damien de Vegt benut. Maar het tiental van Forum Sport knokte zicht terug en kwam dankzij een kopgoal van Saurwalt op 1-1. De thuisploeg wilde zelfs nog voor de winst gaan, maar het bleef 1-1.