avv Swift

Gelijkspelend Swift doet zich in slotfase tekort tegen Putten

Swift kreeg het zaterdagmiddag niet voor elkaar om een overwinning te boeken. De Amsterdammers speelden op bezoek bij SDC Putten met 0-0 gelijk, alhoewel het in de slotfase voldoende kansen kreeg voor het winnende doelpunt.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse Zaterdag

De thuisploeg kwam verrassend goed uit de startblokken. Het overviel Swift dat moeite had om een antwoord te formuleren, maar in de loop van de eerste helft lukte dit alsnog. Koen Fokkema en Daan Driever namen allebei de keeper van Putten onder vuur, maar beide keren was de doelverdediger scherp genoeg om de bal te keren. Daardoor gingen de clubs met een 0-0 stand de rust in.

Aan het begin van de tweede helft kreeg de gastheer een levensgrote kans om de openingstreffer te maken, maar lukte het Swift om de bal van de lijn af te houden. De wedstrijd bleef gelijk opgaan, totdat de laatste twintig minuten aanbraken. Swift had daarin het betere van het spel en creëerde in de voorhoede diverse kansen om alsnog de drie punten naar Amsterdam mee te nemen. De ploeg van hoofdtrainer Martin de Groot vergat zich echter te belonen, waardoor Swift en Putten met de brilstand op het scorebord huiswaarts keerden.

De Groot kon na afloop leven met een gelijkspel. “Wanneer je naar het wedstrijdbeeld kijkt dan was dit een meer dan terechte uitslag. Natuurlijk hoopten we in de slotfase op meer, maar helaas zat dat er niet in”, oordeelde de oefenmeester. “Het is absoluut teleurstellend dat we nog maar twaalf punten hebben, want we willen met de top drie meedoen. We hebben momenteel echter geen geluk met het aantal blessures. De komende periode moeten we hard werken, zodat we richting dat doel groeien.”

Tekst: Jordi Smit